ORIGINALNI STREŠNI KOVČKI -20%

AKCIJSKA PONUDBA
ORIGINALNI STREŠNI KOVČKI -20%

Poletje, zima in vse vmes. Strešni kovček je enostavno nadomestilo za prostornejše vozilo, saj lahko vanj spravimo smuči, smučarske čevlje, redno prtljago ali poletne rekvizite za plažo. Nekateri vanje spravljajo tudi otroške vozičke in poganjalce, skratka zares raznovrstno prtljago. Vendar kako se odločiti katerega izbrati? S koliko litri volumna in kakšnimi lastnostmi. Ali tudi tu velja rek »malo denarja, malo glasbe«?

Vse skupaj se prične z ustreznimi strešnimi nosilci, na katere je strešni kovček pritrjen. Slednji so specifični za vaš tip vozila, zato jih morate izbrati pazljivo. Ima vaš jekleni konjiček vgrajene utore za namestitev strešnih nosilcev ali ima dodane strešne sani? Se slednje stikajo s streho vozila ali so »plavajoče« oziroma nekaj centimetrov dvignjene nad karoserijo? Je razmak med sanmi enak čez celotno dolžino strehe ali boste potrebovali dva različno dolga strešna nosilca? Vse to vpliva na tudi vrsto mehanizma, s katerimi so strešni nosilci pritrjeni na vozilo, in posledično tudi ceno. Če imate težave pri izbiri ustreznih nosilcev, se obrnite na pooblaščene prodajalce s katerimi lahko izvedete predhodni ogled vozila, kajti velikokrat je menjava opreme po odprtju embalaže nedovoljena.

Ko imate izbrane ustrezne strešne nosilce, lahko pričnemo z ogledom strešnih kovčkov. Na voljo so v vseh mogočih oblikah, velikostih, prostorninah in seveda tudi zmogljivostih. In prav vse to vpliva končno ceno. V kolikor potrebujete kovček za smuči, je smiselno izbrati nižjega in daljšega, ki se prilega smučem, medtem ko je za preostala potovanja vse stvar vaše prtljage. V nadaljevanju smo nanizali nekaj predlogov, ki jih je smiselno upoštevati tako pred nakupom strešnega kovčka kot nadalje med njegovo uporabo.

Pred nakupom:

  • Kovček se mora prilegati vašim strešnim nosilcem.
  • Kovčki za smuči so praviloma nižji in daljši.
  • Smiselno je izbrati kovčke s hitro pritrditvijo, ki jih odlikuje enostavnejša namestitev.
  • Smiselno je kupiti kovček, ki se odpira na obeh straneh.
  • Preverite, da se med serijsko opremo nahajajo tudi pritrdilni trakovi za prtljago.

Ob uporabi:

  • Ne prekoračite dovoljene masne obremenitve za strešne kovčke. Ne pozabite že na samo maso kovčka.
  • Ne spreglejte prirastka v višino, predvsem pri kombiniranih ali terenskih vozilih, kajti lahko se zgodi, da ne boste mogli v nižji podvoz ali garažo.
  • Prtljaga mora biti razporejena enakomerno in ustrezno pritrjena, da ob pospeševanju in zaviranju ne ovira stabilnosti vozila.
  • Težji kosi prtljage vsekakor sodijo v vozilo in ne na streho.
  • Strešni kovček dvigne težišče vozila in hkrati poveča vpliv bočnega vetra. Posebna pozornost velja na mostovih in področjih z burjo.
  • Namestitev strešnega kovčka zaradi večjega zračnega upora poveča uporabe in s hitrostjo narašča, zato ga odstranite takoj, ko ga ne potrebujete več.

Oblika in velikost kovčka sta tako prepuščeni presoji uporabnika, ki mora smiselno upoštevati splošne napotke uporabe, predvsem pa je pomembno, da izbrani strešni kovček ustreza vašim navadam in predvideni uporabi.

 

Preverite ponudbo strešnih kovčkov, ki so sedaj na voljo kar 20 % ugodneje*.

 

*Ponudba velja do 31.12.2024 oziroma do razprodaje zalog. Popust velja na celotno skupino originalnih strešnih kovčkov (marketinška skupina 971), ki so dobavljivi na dan nakupa v pooblaščeni servisni mreži Peugeot. Pred koriščenjem ponudbe vam svetujemo, da preverite razpoložljivost izdelkov. Slika izdelka je simbolična. Podrobnejše informacije o ceni in ponudbi so na voljo na tej povezavi.

 

Pokličite nas in z veseljem vam bomo svetovali pri nakupu dodatne opreme za vašega jeklenega konjička.

01 200 73 40
E avtohisa@avtohisa-vic.si