Rodex d.o.o.

Rifter

photophotophotophotophoto

PEUGEOT RIFTER uspešno združuje vzdržljivo in elegantno stilsko zasnovo. Po zaslugi pustolovskega duha se dobro znajte tako v mestnem vrvežu kot tudi v povsem naravnem okolju. Zasnovan je na novi konstrukcijski osnovi, ki novemu PEUGEOTU RIFTERJU zagotavlja trpežnost in vzdržljivost. Na voljo je v dveh dolžinah, s 5 ali 7 sedeži, s čimer združuje vsestranskost, prilagodljivost in uporabnost. Ponaša se z učinkovitimi motorji in tehnično opremo zadnje generacije.

 

Kompaktna zasnova zunanjosti izžareva moč in samozavesten značaj

Moderen in robustno zasnovan prednji del krasi logotip znamke v podobi leva, ki je umeščen na sredini navpične okrasne maske. Mačji pogled dodatno poudarja značilna LED osvetlitev na sredini žarometov.

Po zaslugi kratkega in horizontalno umeščenega pokrova motornega prostora, visoke linije trupa in kratkih previsov so razmerja idealno uravnovešena. Nosilni drogovi strešnega prtljažnika so usklajeni z oblikovno zasnovo karoserije, odprti spodnji deli pa omogočajo lažje pritrjevanje tovora. Novi PEUGEOT RIFTER trdno stoji na svojih kolesih. Za nekatere izvedenke so na voljo 17-palčna aluminijska platišča z diamantno obdelavo. Na zadnjem delu se raztezajo velika prtjažna vrata, ki odpirajo dostop do prostornega prtljažnika. Oglato zasnovan odbijač poudarja spodnji del in nudi optimalno vsakodnevno zaščito.

Novi PEUGEOT RIFTER si je nekaj oblikovalskih in uporabnih značilnosti izposodil iz segmenta športnih terenskih vozil: dvignjeno podvozje, velika kolesa, velike zaščite spodnjih delov vrat, spodnjega dela karoserije, blatniških košev in odbijačev pa tudi prednji in zadnji spojler.

 

Dovršeno izdelana in izčiščena notranjost z voznikovim mestom PEUGEOT i-Cockpit®

PEUGEOT i-Cockpit® je prava inovacija tega segmenta in zagotavlja stimulativno in intuitivno vožnjo po zaslugi naslednjih elementov:

- kompakten volan z dvema športno prisekanima deloma za boljši oprijem in lažje krmiljenje,

- 8-palčni zaslon na dotik s kapacitivno tehnologijo na dosegu roke in pogleda,

- instrumentna plošča v višini oči, ki jo krasijo kromane obrobe in elegantni rdeči kazalci. Za boljšo čitljivost je prikaz v barvah.

Vse v potniškem prostoru, prežetem s praktičnostjo in eleganco, je optimalno prilagojeno voznikovim užitkom in njegovi koncentraciji.

 

100-odstotno PEUGEOTOVI užitki v vožnji

Novi PEUGEOT RIFTER je bil zasnovan na konstrukcijski osnovi EMP2. V kombinaciji s specifičnimi nadgradnjami zadnjega dela, ki omogočajo večjo modularnost in nosilnost, PEUGEOT RIFTER ponuja idealno razmerje med udobjem in lego na cesti, ki v tem segmentu še ni bilo nikoli videno. Za zagotovitev lege na cesti, značilne za znamko Peugeot, sta tudi vzmetenje in krmilni mehanizem pridobila specifične nastavitve. PEUGEOT i-Cockpit®, visok voznikov položaj in 10,9 metrov premera obračalnega kroga zagotavljajo občutno večjo okretnost in odlično vodljivost za prave užitke pri vožnji. Povišano podvozje pa omogoča tudi vožnjo po "neutrjenih terenih" glede na vaše želje.

 

Za vsak teren

Najbolj avanturistični vozniki se lahko podajo na neutrjena cestišča z naprednim sistemom za nadzor oprijema (Advanced Grip Control), ki je na voljo kot opcija. V kombinaciji s pnevmatikami MICHELIN LATTITUDE TOUR Mud & Snow nadzoruje vlečno moč z neprekinjenim nadzorom spodrsavanja koles. Deluje še skupaj s pomočjo pri spustu po strmini (Hill Assist Descent Control), ki samodejno vzdržuje optimalno hitrost na strmih klancih.

 

Izbor zmogljivih motorjev

Učinkovitost ponujenih motorjev je zatorej vrhunska. Ti motorji zadovoljujejo najnovejši emisijski standard Euro 6.2, prav tako pa že vnaprej izpolnjujejo zahteve prihodnjega homologacijskega standarda WLTP.

Med bencinskimi motorji je 1.2 PureTech na voljo v dveh različicah:

- PureTech 130 KM S&S z 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom EAT8 (na voljo tekom 2019),

- PureTech 110 KM S&S s 5-stopenjskim ročnim menjalnikom, na voljo tudi v različici z zelo nizko porabo goriva (TBC).

Motorji PureTech 130 so opremljeni s filtrom trdnih delcev bencinskih motorjev za zmanjšane emisije trdnih delcev.

Med dizelskimi motorji je 1.5 BlueHDi na voljo v treh različicah moči:

- BlueHDi 130 KM S&S s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom ali 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom EAT8,

- BlueHDi 100 KM s 5-stopenjskim ročnim menjalnikom, na voljo tudi v različici z zelo nizko porabo goriva (TBC),

- BlueHDi 75 KM s 5-stopenjskim ročnim menjalnikom.

Vsi dizelski motorji so opremljeni s filtrom trdnih delcev in sistemom za selektivno katalitično redukcijo (SCR). Ta tehnologija omogoča nadzor nad emisijami ob zagonu motorja brez potrebe po aditivu za filter trdnih delcev.

 

Modularen in enostavno prilagodljiv

Z optimizacijo arhitekturne zasnove je bilo možno pridobiti dve izvedenki s 5 in 7-sedeži, ki so na voljo pri obeh dolžinah: standardna (4,40 m) in podaljšana (4,75 m). Slednja ima daljšo skupno dolžino in tudi daljšo medosno razdaljo, s čimer zagotavlja idealno bivalno udobje.

Na vsakega od treh sedežev v drugi vrsti lahko namestimo otroški sedež. Iz prtljažnega prostora jih lahko enostavno preklopimo v tla, prav tako se v tla lahko poklopi sovoznikov sedež, kar omogoča enostaven prevoz daljših predmetov.

Prtljažni prostor vozila PEUGEOT RIFTER nudi pri 5-sedežni standardni izvedenki 775 litrov prostornine pod polico, pri podaljšani izvedenki s preklopljenimi sedeži pa vse do 4.000 litrov pod stropom. Polico za prtljago se lahko namesti v dva položaja ter temu primerno razporedi prostor v prtljažniku. Pospravimo pa jo lahko za sedeže v 2. vrsti.

Voznik in sovoznik imata na voljo številna, prostorna in enostavno dostopna odlagalna mesta. Razporejena so po potniškem prostoru, na sredinski konzoli, v prostoru nad glavama prednjih potnikov, v oblogah vrat, v 1. in 2. vrsti ter v prtljažniku.

 

Enostavna vsakodnevna raba

Optimalna zasnova bočnih drsnih vrat omogoča enostaven dostop v notranjost skozi veliko odprtino. Prenovljena zgradba vodil nudi več prostora v notranjosti, saj v višini ramen ni več izbokline, poskrbi pa tudi za odličen celosten izgled.

Posebnost v segmentu predstavljajo velika prtljažna vrata z dvižnim zadnjim steklom. Ta praktična funkcija omogoča dostop do prtljažnega prostora brez odpiranja prtljažnih vrat. To se izkaže za posebej priročno, kadar je potrebno kaj pobrati s police prtljažnika ali ko je vozilo parkirano v neposredni bližini ovire.

Kontaktirajte prodajalca

Rodex d.o.o.

Več informacij

AKTUALNO