Rodex d.o.o.

Novi Peugeot 308

photophotophotophoto

Njegov stil izražajo vertikalno umeščena okrasna maska, na kateri odslej kraljuje simbol leva, pokrov motornega prostora ostrih linij in LED osvetlitev, PEUGEOT i-Cockpit® je pridobil kapacitivni zaslon na dotik, ki omogoča optimalno hitrejši dostop do funkcij in ima novo grafično podobo.

 

Razkošno in izčiščeno vozniško mesto po zgledu pilotske kabine

Kljub velikemu uspehu je bila izčiščena notranjost novega PEUGEOTA 308 ponovno spremenjena, seveda pa je ohranila vse svoje prednosti:

  • Ekskluzivno voznikovo mesto po zaslugi PEUGEOTA i-Cockpit®. Kompakten volan in instrumentna plošča v višini oči zagotavljata še nikoli doživete občutke v vožnji.
  • Nov zaslon na dotik najnovejše generacije. Zahvaljujoč kapacitivni tehnologiji je zelo odziven in enostaven za uporabo po zgledu večine pametnih telefonov. Nahaja se v idealnem položaju v predelu sredinskih zračnikov in je usmerjen proti vozniku, s čimer mu omogoča enostavno odčitavanje informacij in hiter dostop do ponujenih funkcij.
  • Brezkompromisna kakovost materialov in končna obdelava.

 

Povezljivost s pametnimi telefoni

Novi PEUGEOT 308 je pridobil funkcijo Mirror Screen, s katero lahko uporabnik podvoji vsebino z zaslona svojega pametnega telefona na zaslonu na dotik vozila in tako bolj učinkovito izkoristi združljive aplikacije! V času, ko je pametni telefon dejansko postal naša podaljšana roka, nam funkcija Mirror Screen bolj kot kadarkoli prej omogoča neprekinjeno uporabo v vozilu. Poskrbljeno je tudi za varnost, tako da lahko telefon pospravite v predal sredinskega naslona za roke, ne da bi bili pri tem prikrajšani za svoje priljubljene aplikacije. Ta ponudba "triple play" je združljiva s protokoli Mirrorlink®, Android Auto® in Apple CarplayTM.

 

Sistemi za pomoč pri vožnji

Novi PEUGEOT 308 je nadgradil svojo ponudbo opreme za pomoč pri vožnji z osmimi sistemi najnovejše generacije.

Active Safety Brake in Distance Alert

Funkcija Distance Alert (opozorilnik na tveganje trka) opozarja voznika o bližajoči nevarnosti trčenja z vozilom, ki vozi pred njim ali s pešcem, ki se nahaja v njegovem območju zaznavanja. Če voznik po opozorilu ne pritisne dovolj hitro na zavorni pedal, sistem za samodejno zaviranje v sili (Active Safety Brake) nemudoma posreduje. Zaradi drastičnega znižanja hitrosti vozila se lahko izognemo ali pa občutno omejimo nevarnost trčenja. Sistem zaznava zaustavljena registrirana vozila ali vozila, ki vozijo v isto smer, pa tudi pešce na voznem pasu.

Aktivni opozorilnik na nenamerno menjavo voznega pasu

Opozorilnik na nenamerno menjavo voznega pasu je sistem, ki s pomočjo kamere zaznava nenamerno vožnjo čez vzdolžno talno označbo. Če vozniku pade pozornost in se vozilo giblje s hitrostjo nad 80 km/h, sistem sproži zvočni signal in vizualno opozorilo. Pri hitrosti med 65 in 180 km/h aktivni opozorilnik na nenamerno menjavo voznega pasu ob tem sproži še popravek smeri vožnje: čim sistem odkrije nevarnost nenamerne prekoračitve talne črte, se volan postopoma obrne v pravo smer, da bi vozilo ohranil na trenutnem voznem pasu.

Opozorilnik na voznikovo nepozornost

Novi PEUGEOT 308 je serijsko opremljen z opozorilnikom o trajanju vožnje: po dveh urah neprekinjene vožnje s hitrostjo nad 65 km/h, vas zvočni in vizualni signal opozorita, da si morate vzeti odmor. Sistem dopolnjuje še funkcija za opozarjanje na voznikovo nepozornost, ki lahko sprožijo zvočna in vizualna opozorila različnih stopenj (na primer: "Bodite previdni!" ali "Vzemite si odmor.").

Samodejni preklop dolgih luči

Kamera, ki je nameščena na zgornjem delu vetrobranskega stekla analizira vire svetlobe ter glede na svetlost in vozne razmere samodejno preklaplja med dolgimi in zasenčenimi lučmi. Na ta način poskrbi za optimizacijo časa vožnje z dolgimi lučmi brez zaslepitve potnikov v drugih vozilih.

Prepoznavanje prometnih znakov za omejitev hitrosti in priporočeno hitrost

Za njihov prikaz na instrumentni plošči. Sistem upošteva tudi podatke o omejitvah hitrosti, ki so shranjeni v zemljevidih navigacijskega sistema. Sistem dopolnjuje še možnost uporabe priporočene omejitve hitrosti. Zadostuje pritisk na gumb "MEM" tempomata/omejevalnika hitrosti.

Prilagodljivi tempomat s funkcijo Stop (s samodejnim menjalnikom) ali s funkcijo 30 km/h (z ročnim menjalnikom)

Vozilo je opremljeno z radarskim merilnikom, ki je vgrajen v sredini prednjega odbijača in ima doseg 150 metrov. Prilagodljivi tempomat zagotavlja dve funkciji: samodejno ohranjanje hitrosti vozila pri vrednosti, ki jo je programiral voznik; samodejno prilagajanje razdalje do vozila pred vami. 

Pri tempomatu s funkcijo Stop sistem zadrži vozilo na mestu po zaviranju, ki je povzročilo popolno zaustavitev vozila. Tempomat se nato začasno izklopi. Pri tempomatu s funkcijo 30 km/h se regulator začasno izklopi po zaviranju, ki je povzročilo upočasnitev pod 30 km/h, zato mora voznik prevzeti nadzor nad volanom, pritisniti pedal sklopke in zavirati vse do zaustavitve vozila.

Aktivni sistem nadzora mrtvega kota

Med vožnjo s hitrostjo od 12 km/h do 140 km/h sistem opozori voznika na prisotnost drugega vozila v mrtvem kotu vozila, čim to drugo vozilo predstavlja potencialno nevarnost. Opozarjanje poteka z opozorilno lučko, ki zasveti v vzvratnem ogledalu na ustrezni strani, ko sistem zazna vozilo (avtomobil, tovornjak, kolo).

Visiopark 1

Sistem omogoča prikaz bližnje okolice vozila na zaslonu na dotik vozila. Sistem sproti in v realnem času izdeluje sliko vozila iz ptičje perspektive, ki omogoča 360-stopinjski prikaz. Ta prikaz vozniku pomaga pravilno poravnati vozilo med parkiranjem in mu omogoča, da si ogleda vse okoliške ovire.

Park Assist

Po zaslugi bočnih ultrazvočnih zaznaval sistem nudi aktivno pomoč pri parkiranju:

- skladno z merami vozila poišče primerno parkirno mesto z uporabo zaznaval v prednjem in zadnjem odbijaču; 

- krmiljenje volana za potrebe parkiranja na prosto parkirno mesto.

Sistem Park Assist nudi pomoč pri vzdolžnem (parkiranje in zapuščanje parkirnega mesta) in pravokotnem parkiranju.

Kontaktirajte prodajalca

Rodex d.o.o.

Več informacij

AKTUALNO