Rodex d.o.o.

308 SW

photophotophotophoto

Z družinskim karavanom PEUGEOTOM 308 SW boste vse vaše kratke ali pa dolge poti opravili brez vsakršnih skrbi in na zelo zabaven način. Spoznajte nov koncept udobja.

Za PEUGEOTA 308 SW je na voljo ponudba pogonskih sklopov, kakršnih doslej v njegovem segmentu še ni bilo. Novi 8-stopenjski samodejni menjalnik, ki se vgrajuje skupaj z dizelskim motorjem BlueHDi 180 S&S, in pa inovativen dizelski motor BlueHDi 130 S&S, ki poveličujeta vozne lastnosti PEUGEOTA 308 SW. S svojimi učinkovitimi novimi motorji PEUGEOT predčasno izpolnjuje zahteve emisijskega standarda Euro 6.2 z novimi protionesnaževalnimi sistemi za bencinske in tudi dizelske motorje.

PEUGEOT 308 SW se ponaša z moderno stilsko zasnovo z usločenimi in športnimi linijami. Na njegove značajske lastnosti nakazujejo prenovljen prednji del s kromanimi letvicami in novi halogenski žarometi z modulom elipsaste oblike. Njegove razkošne dimenzije vam zagotavljajo prostornost, bivalno udobje, modularnost in priročnost.

 

Razkošno in izčiščeno vozniško mesto po zgledu pilotske kabine

Kljub velikemu uspehu je bila izčiščena notranjost PEUGEOTA 308 SW spremenjena, seveda pa je ohranila vse svoje prednosti. Ekskluzivno voznikovo mesto po zaslugi PEUGEOTA i-Cockpit®.

Kompakten volan in instrumentna plošča v višini oči zagotavljata še nikoli doživete občutke v vožnji. Zaslon na dotik najnovejše generacije. Zahvaljujoč kapacitivni tehnologiji je zelo odziven in enostaven za uporabo po zgledu večine pametnih telefonov. Nahaja se v idealnem položaju v predelu sredinskih zračnikov in je usmerjen proti vozniku, s čimer mu omogoča enostavno odčitavanje informacij in hiter dostop do ponujenih funkcij. Brezkompromisna kakovost materialov in končna obdelava.

 

Povezljivost s pametnimi telefoni

PEUGEOT 308 SW je pridobil funkcijo Mirror Screen, s katero lahko uporabnik podvoji vsebino z zaslona svojega pametnega telefona na zaslonu na dotik vozila in tako bolj učinkovito izkoristi združljive aplikacije! V času, ko je pametni telefon dejansko postal naša podaljšana roka, nam funkcija Mirror Screen bolj kot kadarkoli prej omogoča neprekinjeno uporabo v vozilu. Poskrbljeno je tudi za varnost, tako da lahko telefon pospravite v predal sredinskega naslona za roke, ne da bi bili pri tem prikrajšani za svoje priljubljene aplikacije. Ta ponudba "triple play" je združljiva s protokoli Mirrorlink®, Android Auto® in Apple CarplayTM.

 

SISTEMI ZA POMOČ PRI VOŽNJI

PEUGEOT 308 SW je nadgradil svojo ponudbo opreme za pomoč pri vožnji z osmimi sistemi najnovejše generacije.

Active Safety Brake in Distance Alert

Funkcija Distance Alert (opozorilnik na tveganje trka) opozarja voznika o bližajoči nevarnosti trčenja z vozilom, ki vozi pred njim ali s pešcem, ki se nahaja v njegovem območju zaznavanja. Če voznik po opozorilu ne pritisne dovolj hitro na zavorni pedal, sistem za samodejno zaviranje v sili (Active Safety Brake) nemudoma posreduje. Zaradi drastičnega znižanja hitrosti vozila se lahko izognemo ali pa občutno omejimo nevarnost trčenja. Sistem zaznava zaustavljena registrirana vozila ali vozila, ki vozijo v isto smer, pa tudi pešce na voznem pasu.

Aktivni opozorilnik na nenamerno menjavo voznega pasu

Opozorilnik na nenamerno menjavo voznega pasu je sistem, ki s pomočjo kamere zaznava nenamerno vožnjo čez vzdolžno talno označbo. Če vozniku pade pozornost in se vozilo giblje s hitrostjo nad 80 km/h, sistem sproži zvočni signal in vizualno opozorilo. Pri hitrosti med 65 in 180 km/h aktivni opozorilnik na nenamerno menjavo voznega pasu ob tem sproži še popravek smeri vožnje: čim sistem odkrije nevarnost nenamerne prekoračitve talne črte, se volan postopoma obrne v pravo smer, da bi vozilo ohranil na trenutnem voznem pasu.

Opozorilnik na voznikovo nepozornost

PEUGEOT 308 SW je serijsko opremljen z opozorilnikom o trajanju vožnje: po dveh urah neprekinjene vožnje s hitrostjo nad 65 km/h, vas zvočni in vizualni signal opozorita, da si morate vzeti odmor. Sistem dopolnjuje še funkcija za opozarjanje na voznikovo nepozornost, ki lahko sprožijo zvočna in vizualna opozorila različnih stopenj (na primer: "Bodite previdni!" ali "Vzemite si odmor.").

Samodejni preklop dolgih luči

Kamera, ki je nameščena na zgornjem delu vetrobranskega stekla analizira vire svetlobe ter glede na svetlost in vozne razmere samodejno preklaplja med dolgimi in zasenčenimi lučmi. Na ta način poskrbi za optimizacijo časa vožnje z dolgimi lučmi brez zaslepitve potnikov v drugih vozilih.

Prepoznavanje prometnih znakov za omejitev hitrosti in priporočeno hitrost

Za njihov prikaz na instrumentni plošči. Sistem upošteva tudi podatke o omejitvah hitrosti, ki so shranjeni v zemljevidih navigacijskega sistema. Sistem dopolnjuje še možnost uporabe priporočene omejitve hitrosti. Zadostuje pritisk na gumb "MEM" tempomata/omejevalnika hitrosti.

Prilagodljivi tempomat s funkcijo Stop (s samodejnim menjalnikom) ali s funkcijo 30 km/h (z ročnim menjalnikom) Vozilo je opremljeno z radarskim merilnikom, ki je vgrajen v sredini prednjega odbijača in ima doseg 150 metrov. Prilagodljivi tempomat zagotavlja dve funkciji: samodejno ohranjanje hitrosti vozila pri vrednosti, ki jo je programiral voznik; samodejno prilagajanje razdalje do vozila pred vami. Pri tempomatu s funkcijo Stop sistem zadrži vozilo na mestu po zaviranju, ki je povzročilo popolno zaustavitev vozila. Tempomat se nato začasno izklopi. Pri tempomatu s funkcijo 30 km/h se regulator začasno izklopi po zaviranju, ki je povzročilo upočasnitev pod 30 km/h, zato mora voznik prevzeti nadzor nad volanom, pritisniti pedal sklopke in zavirati vse do zaustavitve vozila.

Aktivni sistem nadzora mrtvega kota

Med vožnjo s hitrostjo od 12 km/h do 140 km/h sistem opozori voznika na prisotnost drugega vozila v mrtvem kotu vozila, čim to drugo vozilo predstavlja potencialno nevarnost. Opozarjanje poteka z opozorilno lučko, ki zasveti v vzvratnem ogledalu na ustrezni strani, ko sistem zazna vozilo (avtomobil, tovornjak, kolo). Visiopark 1 Sistem omogoča prikaz bližnje okolice vozila na zaslonu na dotik vozila. Sistem sproti in v realnem času izdeluje sliko vozila iz ptičje perspektive, ki omogoča 360-stopinjski prikaz. Ta prikaz vozniku pomaga pravilno poravnati vozilo med parkiranjem in mu omogoča, da si ogleda vse okoliške ovire.

Park Assist

Po zaslugi bočnih ultrazvočnih zaznaval sistem nudi aktivno pomoč pri parkiranju: - skladno z merami vozila poišče primerno parkirno mesto z uporabo zaznaval v prednjem in zadnjem odbijaču; - krmiljenje volana za potrebe parkiranja na prosto parkirno mesto. Sistem Park Assist nudi pomoč pri vzdolžnem (parkiranje in zapuščanje parkirnega mesta) in pravokotnem parkiranju.

 

Samodejni menjalnik EAT8 z upravljanjem Shift and Park by wire

V PEUGEOT 308 SW je na voljo s samodejnim menjalnikom EAT8 zadnje generacije, ki je bil zasnovan v sodelovanju s specializiranim japonskim podjetjem Aisin. Nov samodejni menjalnik omogoča do 7 % nižjo porabo goriva kot menjalnik EAT6 in to po zaslugi:

- možnosti preklopa v 8 prestav,

- izboljšanega izkoristka z razširitvijo delovanja sistema Stop & Start do 20 km/h,

- nižje mase in večje kompaktnosti (do 2 kg v primerjavi z menjalnikom EAT6 z istim obsegom).

Vendar pa nov samodejni menjalnik ponuja veliko več kot zgolj 8 prestav. Uporaba je nedvomno izjemno udobna po zaslugi živahnega prestavljanja na ravni premium vozil, ki ga omogočajo optimalne izmenjave navora med motorjem in menjalnikom ter prestavljanje v 8 prestav, s čimer se omeji poskoke vrtljajev motorja pri vsakem prestavljanju. Prožen pretvornik navora vsakodnevno zagotavlja zares vrhunsko udobje v vožnji med speljevanjem in ob izvajanju manevrov med parkiranjem.

Nov način upravljanja samodejnega menjalnika Shift and Park by wire je nadvse enostaven za uporabo ter povsem intuitiven po zaslugi ergonomskega električnega stikala. V serijski opremi sta na voljo obvolanski prestavni ročici za ročno spreminjanje prestav, pri čemer pa je na voljo tudi samodejna funkcija. Iz varnostnih razlogov se funkcija Park vklopi samodejno ob zaustavitvi delovanja motorja. Upravljanje smeri vožnje odslej poteka samodejno med uporabo sistemov za pomoč pri vožnji Park Assist ali prilagodljivega tempomat s funkcijo Stop, in to brez kakršnegakoli voznikovega posredovanja.

Kontaktirajte prodajalca

Rodex d.o.o.

Več informacij

AKTUALNO