Rodex d.o.o.

Novi 301

photophotophotophotophoto

PEUGEOT 301 je vozilo, ki ga je znamka razvila posebej za avtomobilski segment B limuzin. Njegov uspeh temelji na prepoznanih odlikah, kot sta prostoren potniški prostor in prtljažnik, najboljša v tem segmentu, dinamična vodljivost, ki je plod PEUGEOTOVEGA strokovnega znanja, ter dizajn, prilagojen lokalnim potrebam.
Karoserija novega PEUGEOT 301  je oblikovana po najnovejših oblikovalskih smernicah znamke. Navpična prednja okrasna maska, s karoserijo zliti žarometi in dodelani detajli utelešajo robustnost vozila. Signaturne luči, ki med drugim zajemajo sprednje LED luči, navzven odsevajo tehnologijo, s katero je vozilo opremljeno.
Velik 7-palčni zaslon na dotik je ključni element tega razvoja. Zaslon, ki je zaradi kapacitivne tehnologije hiter in natančen, prikazuje sliko kamere za vzvratno vožnjo in navigacijskega sistema 3D TomTom.
Dinamično naravo njegovega podvozja razkriva sodoben izbor motorjev. PEUGEOT 301 je prvič na voljo s trivaljnim bencinskim motorjem PureTech, ki sicer opremlja že več kot milijon vozil te znamke po vsem svetu. Novost v ponudbi je še najsodobnejši samodejni menjalnik EAT6 s tehnologijo Quickshift, ki je na voljo z bencinskim motorjem 1.6L VTi 115 KM. Med dizelskimi motorji nudi 1.6L BlueHDi 100 KM rekordno vozno udobje in porabo goriva.
Novi PEUGEOT 301 je izdelan tako, da se lahko kosa z zahtevnimi vremenskimi in voznimi razmerami. Med drugim ima specifično vzmetenje, izolacijo in načine pritrjevanja nekaterih elementov.
 
Sodoben dizajn
Natančne linije, ki so del novih oblikovalskih smernic znamke, elegantno oblikujejo velike površine karoserije. Eleganten novi PEUGEOT 301, se ponaša z velikim potniškim prostorom in dinamično vodljivostjo.
Za poudarjanje elegantnega profila vozila PEUGEOT 301 je bilo izbranih sedem barvnih odtenkov karoserije, od tega tri nove: siva Artense, siva Moka in modra Deep Blue. Podobno je tudi barvna shema potniškega prostora lahko svetla ali temna. Pri nivoju opreme Allure temna barvna shema temelji na novem oblazinjenju, poimenovanem Cran Adamantium. Isti nivo opreme ima tudi delno usnjeno oblazinjenje v kombinaciji s preprogami.

Prostoren in praktičen
Potniški prostor ni le kakovosten in sodobnega videza, je tudi udoben in praktičen, tako za potnike na prednjih kot na zadnjih sedežih. Uporabljeno podvozje z 2,65 m medosne razdalje omogoča najvišjo raven udobja petim potnikom. Voznik in sovoznik imata v predelu komolcev na voljo 1,41 m širine, zadaj pa je potnikom na voljo 1,40 m prostora. Pri zadnjih sedežih je - odvisno od položaja prednjih sedežev - v predelu kolen od 12 do 26 cm prostora, kar je rekord v tem segmentu. Poleg tega uporabnikom vsakdanje življenje olajšajo tudi številni odlagalni prostori, ki so razporejeni po vsem potniškem prostoru, med drugim predali v vratih, odlagalno mesto v naslonjalu za roke med prednjimi sedeži, predal na dnu sredinske konzole in predal pred sovoznikom.
Tudi prtljažnik bo težko preseči. Pokrov prtljažnika razkrije 640-litrski prostor, od česar je 35 litrov pod oblogo prtljažnika, kar po standardu VDA 210 znaša 506 dm3. To je eden največjih prtljažnih prostorov v tem segmentu, zaradi pravokotne zasnove pa je še bolj praktičen. Je tudi prilagodljiv, saj je glede na potrebe mogoče zložiti naslonjala zadnjih sedežev, ki so deljiva v razmerju 1/3-2/3. Maksimalna prostornina z zloženimi sedeži znaša 1332 dm3 (VDA 214).

Obstojnost in vsestranske zmogljivosti
Nova kompaktna limuzina je opremljena z motorji nove generacije. Odvisno od države so na izbiro naslednji pogonski agregati:
-    Bencinski:
o    1.2L PureTech 82, 5-stopenjski ročni menjalnik
o    1.6L VTi 115, 5-stopenjski ročni menjalnik
o    1.6L VTi 115, 6-stopenjski samodejni menjalnik EAT6
-    Dizelski:
o    1.6L BlueHDi 100, 5-stopenjski ročni menjalnik
Zaščitne obloge blatniških košev so izdelane iz materiala, ki je odpornejši proti mrazu, in so pritrjene s štirinajstimi vijaki. Obloge so velike, da lahko motorni prostor čim bolje in čim učinkoviteje zaščitijo pred kamenjem, ki bi lahko priletelo vanj. Na vratih je nameščeno dvojno tesnilo, ki ščiti pred prahom in vlago ter motečim hrupom, ki ga povzročata. Za trajno robustnost so številni sestavni deli v potniškem prostoru in zunaj privijačeni. Med drugim to velja za armaturno ploščo, ki je sestavljena na ta način in za dodatno trdnost ojačana še s prečnikom in kotnikom. Za oskrbo motorja z zrakom skrbi eden najučinkovitejših sistemov za ločevanje zraka od vode, ki je nameščen spredaj, kjer lahko zajema hladnejši zrak. Hupa je izdelana iz membrane in nima odmevnika, zato je odpornejša pred pršenjem vode.
 

 

 

Kontaktirajte prodajalca

Rodex d.o.o.

Več informacij

AKTUALNO