POGI Team vozi Peugeot!

POGI Team vozi Peugeot!

V novembru je v Avtotehni VIS potekala 40. jubilejna podelitev Zlatega Rogovega kolesa.Prejemniki so bili Tadej Pogačar za najboljšega kolesarja leta 2021, Eugenia Bujak za najboljšo kolesarko v kategoriji do 23 let in Kristjan Hočevar za najboljšega kolesarja v kategoriji do 23 let.

 

Ob tej priložnosti je tudi znamka PEUGEOT podpisala partnerstvo z ekipo POGI TEAM, ki deluje v okviru KD Roga. POGI TEAM, klub novih zmagovalcev, zajema otroški in mladinski pogon kolesarjev, ki želijo nekoč naslediti Pogačarja na svetovni kolesarski sceni. Vključuje dečke in deklice od 6. do 19. leta starosti in v zadnjih letih beleži skokovit porast mladih, nadobudnih kolesarjev, ki danes šteje že preko 150 članov. Tadej čuti odgovornost, da lahko s svojim imenom in uspehi, ki jih je dosegel, vrne nekaj nazaj mladim kolesarjem v Kolesarskem društvu Rog oz. POGI TEAMU ter da poskrbi za njegove kolesarske naslednike, zato se je odločil, da bo pomagal bodočim mladim kolesarskim upom.

 

PEUGEOT je že skoraj dve desetletji uradno vozilo Kolesarskega društva Rog in legendarnega Maratona Franje in po novem tudi POGI TEAMA. V okviru sponzorstva je PEUGEOT v sodelovanju z Avtotehno Vis predal ključe dveh osebnih vozil, Peugeota 2008 in 3008.

 

Poleg uradnega vozila, se je znamka PEUGEOT zavezala, da bo poleg sponzorstva Pogi teamu podelila tudi kolesarsko štipendijo najboljšemu kolesarju Pogi teama, ki bo letu 2022 osvojil največ točk v sezoni.

 

Hvala Tadeju Pogačarju in POGI Team-u, da lahko skupaj uresničujemo sanje mladih kolesarjev!