Avto Jarc d.o.o.

Novi Peugeot 208

photophotophotophotophoto

PEUGEOT 208 najnovejše generacije se odlikuje po svojem izklesanem dizajnu s pridihom mladosti in energičnosti. Poleg svoje inovativne oblikovne zasnove novi PEUGEOT 208 uvaja novosti tudi z novo generacijo voznikovega mesta PEUGEOT i-Cockpit© s 3D instrumentno ploščo v višini oči in tudi z naborom sistemov za pomoč, ki izhajajo iz višjih segmentov. Ker se načini uporabe avtomobila hitro spreminjajo, in ker je energetski prehod zelo velika priložnost, bo novi PEUGEOT 208 že od lansiranja dalje na voljo s tremi različnimi viri pogona: električni, bencinski ali dizelski.

 

MOČ IZBIRE

Novi PEUGEOT 208 je zasnovan na najnovejši generaciji konstrukcijske osnove skupine PSA, skupni modularni konstrukcijski osnovi (Common Modular Platform, s kratico CMP). CMP je primerna za razne vrste pogona, tako da se bodo bodoči kupci lahko sami odločili za vrsto pogona: notranje zgorevanje (bencin/dizel) ali električni pogon.

Osrednja skrb inženirjev skozi celotno razvojno fazo je bila varčnost. Nova konstrukcijska osnova pomaga omejiti emisije CO2 novega PEUGEOTA 208 po zaslugi:

- zmanjšane teže (30 kg manj v primerjavi s platformo PF1),

- izboljšane aerodinamičnosti (izravnano dno karoserije in krmiljene odprtine za dovod zraka),

- znižan kotalni upor (pnevmatike kategorije A in zmanjšano trenje mehanskih delov prem),

- optimizacija pogonskih sklopov (izboljšan izkoristek pri zgorevanju, manjša prostornina motorjev, zmanjšano trenje mehanskih delov, podaljšani prenosi in uvedba sistema Stop & Start v vse izvedenke).

 

Konstrukcijska osnova CMP ponuja tudi visoko stopnjo udobja in varnosti:

- izboljšano zvočno in toplotno udobje v notranjosti, znižane vibracije,

- razpoložljivost sistemov za pomoč pri vožnji, ki so na ravni visokih avtomobilskih segmentov in prava inovacija segmenta B.

 

MOTORJI

Za PEUGEOT 208 je na voljo celovit izbor motorjev z notranjim zgorevanjem zadnje generacije, ki ustrezajo najnovejšim zahtevam emisijskega standarda. Edinstveno ponudbo segmenta B predstavljata motorja PureTech 100 in 130, ki sta na voljo z 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom EAT8.

Med bencinskimi motorji je na voljo trivaljni motor s prostornino 1,2 L:

  • PureTech 75 S&S BVM5,
  • PureTech 100 S&S BVM6 ali EAT8,
  • PureTech 130 S&S EAT8.

Med dizelskimi motorji je na voljo štirivaljni motor s prostornino 1,5 L:

  • BlueHDi 100 S&S BVM6.

Za tržna območja, kjer so zahteve za nadzor emisij manj stroge, bodo na voLjo tudi motorji z ročnim menjalnikom (BVM6) ali s samodejnim menjalnikom (EAT6).

 

NEUSTAVLJIV

Nova generacija, ki je daljša, širša in nižja od aktualnega modela PEUGEOTA 208, je pridobila elegantno obliko karoserije, ki z napetimi in izčiščenimi linijami nakazuje na športno tekmovalnost. Široki blatniki in razkošne linije karoserije poskrbijo za pridih čutnosti s subtilnim ravnovesjem med čvrstostjo in mehkobo.

S profila nam novi PEUGEOT 208 razkrije nazaj pomaknjeno vetrobransko steklo, ki je prepustilo prostor daljšemu pokrovu motornega prostora z izklesanimi linijami. Zadnje vogalno steklo je kot znak dinamičnosti zelo nagnjeno in popolnoma poravnano z zadnjim blatniškim košem.

Nemudoma prepoznavni so prednji žarometi Full LED s svetlobno signaturo v obliki treh levjih krempljev (odvisno od izvedenke). Prednji odbijač je oblikovan kot enotna obroba, ki ima na sredini brezhibno integrirano okrasno masko z veliko odprtino. Slednja se neopazno prilega celoti in ima na sredini logotip znamke PEUGEOT v podobi leva. Na skrajnem delu pokrova motornega prostora se nahaja podpis 208.

Zadnji del novega PEUGEOTA 208 ima značilno črno okrasno letev, ki se razteza po celotni širini prtljažnih vrat in povezuje luči v obliki treh krempljev (ki so vklopljene tako dnevi kot ponoči). Zadnji spojler je na voljo v lakirani črni končni obdelavi in je lahko glede na tip motorja okrašen s kromanima izpušnima cevema.

Poleg serijskih barv karoserije in strehe Black Diamond je za novega PEUGEOTA 208 na voljo tudi barvna paleta, ki idealno odraža njegov energičen in vitalen značaj:

- kovinska rumena Faro,

- trislojna modra Vertigo,

- rdeča Elixir z barvnim lakom, nanešenim po postopku, ki barvi doda globino in intenzivnost. Obliko karoserije dodatno poudarijo barvni odsevi.

 

TEHNOLOGIJA NASLEDNJE GENERACIJE

Z novim sistemom Drive Assist najnovejši PEUGEOT 208 odpira pot pol avtonomni vožnji s koriščenjem sistemov za pomo pri vožnji zadnje generacije, ki so med najboljšimi v segmentu:

- prilagodljivi tempomat s funkcijo Stop & Go pri samodejnem menjalniku EAT8 (ali Automatic Cruise Control Stop & Go) z nastavljivo referenčno vrednostjo razdalje med vozili. Funkcija je na voljo od 0 km/h dalje. Pri tempomatu s funkcijo 30 km/h, ki je na voljo za ročni menjalnik, se regulator začasno izklopi po zaviranju, ki je povzročilo upočasnitev pod 30 km/h, zato mora voznik prevzeti nadzor nad volanom, pritisniti pedal sklopke in zavirati vse do zaustavitve vozila,

- pomoč pri zadržanju na voznem pasu z možnostjo izbire položaja na voznem pasu s strani voznika (v povezavi s prilagodljivim tempomatom Stop & Go),

- Full Park Assist s funkcijo za varovanje zunanjih površin Flankguard (pri samodejnem menjalniku EAT8). V tem primeru sistem za uvoz in izvoz iz parkirnega mesta samodejno krmili volan, pedal za plin in zavoro.

- samodejno zaviranje v sili zadnje generacije (zaznava pešce in kolesarje, podnevi in ponoči, do hitrosti 5 km/h) in opozorilnik na nevarnost naleta,

- aktivni opozorilnik na nenamerno menjavo voznega pasu (ali prekoračitev talne črte) s popravkom smeri vožnje od 65 km/h dalje,

- opozorilnik na voznikovo nepozornost ocenjuje stanje voznikove pozornosti na daljših vožnjah in pri hitrosti višji od 65 km/h, in sicer z analiziranjem mikro premikov volana,

- samodejni preklop dolgih luči,

- prepoznavanje prometnih znakov za omejitev hitrosti in priporočeno hitrost,

- razširjeni sistem za prepoznavanje prometnih znakov (Stop, enosmerna cesta);

- aktivni sistem za nadzor mrtvega kota (s popravkom smeri vožnje). Funkcija je na voljo od 12 km/h dalje.

- električna parkirna zavora.

 

NOVI PEUGEOT e-208: e-motion

Novi PEUGEOT e-208 ponuja živahno odzivnost in stimulativne užitke v vožnji po zaslugi motorja na 100 % električni pogon, ki bo na voljo od lansiranja dalje:

- motor z močjo 100 kW (136 KM) in 260 Nm navora (razpoložljivega od 0 km/h dalje) za takojšnjo odzivnost,

- neslišna vožnja in brez vibracij,

- tehnološko izpopolnjena animacija na osrednjem zaslonu (prikaz delovanja pogonskega sklopa v realnem času).

 

Novi PEUGEOT e-208 ponuja tri načine vožnje:

  1. eko: optimalna avtonomija,
  2. normalni: optimalno udobje za vsakodnevno uporabo,
  3. športni: prednost imajo zmogljivost in občutki, moč in najvišji navor (0 do 100 km/h v 8,1 sek.).

 

Na voljo sta tudi dva načina zaviranja, dostopna prek prestavne ročice in vsak s svojim načinom regeneriranja akumulatorja:

- zmerni način, ki nudi občutke podobne kot pri zaviranju z motorjem z notranjim izgorevanjem,

- silovitejši način za nadzorovano upočasnitev prek pedala za plin.

 

Bivalno udobje in prostornina prtljažnika sta enaka kot pri izvedenki z motorjem z notranjim zgorevanjem. Akumulatorske baterije so razporejene pod talno ploščo novega PEUGEOTA 208.

Podvozje je bilo kot znak kakovosti znamke PEUGEOT za novega PEUGEOTA e-208 deležno optimalnih nastavitev in specifičnih tehničnih rešitev (optimalna razporeditev mase). Tako lahko novi PEUGEOT 208 doseže dinamične zmogljivosti, primerljive z izvedenkami z motorjem na notranje zgorevanje.

Novi PEUGEOT e-208 je opremljen z visoko zmogljivim akumulatorjem 50 kWh, s katerim vozilo doseže tudi do 340 kilometrov avtonomije po homologacijskem globalno usklajenem preizkusnem postopek za osebna vozila in lahka gospodarska vozila WLTP (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedures) in 450 kilometrov po novem evropskem voznem ciklu NEDC (New European Driving Cycle). Garancija na akumulator velja 8 let oziroma 160.000 kilometrov pri 70 % napolnjenosti.

 

Načini polnjenja so fleksibilni in se prilagajajo najrazličnejšim vsakodnevnim situacijam. Na razpolago so trije načini polnjenja:

- s klasičnim gospodinjskim priključkom oziroma za 100 % napolnjenost v 16 urah,

- s priključno postajo Wall Box, prek katere se akumulator do konca napolni v 5h15 pri trifaznem toku (11 kW) ali v 8 urah pri enofaznem toku (7,4 kW),

- s posebnim javnim priključkom: toplotna regulacija akumulatorja omogoča koriščenje polnilnikov z močjo 100 kW in doseganje 80 % napolnjenosti v 30 minutah.

 

Novega PEUGEOTA e-208 krasijo zunanji elementi, prepoznavni na prvi pogled:

- okrasna maska v barvi karoserije,

- logotip leva z dikroičnim odsevom (postopek, zaradi katerega se barva spreminja z zornim kotom),

- monogram "e-208" na zadnjem delu in črka "e" na zadnjih blatnikih.

Kontaktirajte prodajalca

Avto Jarc d.o.o.

Zgodovina podjetja Avto Jarc Smo družinsko podjetje od leta 1993 od kar imamo koncesijsko pogodbo za prodajo in servisiranje avtomobilov VW, VW Gospodarska vozila, Audi, od leta 2003 za Seat, od leta 2020 za Citroën in Peugeot. Ukvarjamo se tudi s prodajo in posredovanjem pri prodaji rabljenih avtomobilov. Naši začetki gredo v leto 1989, ko smo s prodajo rabljenih avtomobilov pričeli na posredniški način, skupaj z AVTO MOBIL, tedanjo obrtno dislocirano enoto v Mariboru. Skupaj smo orali ledino na področju prodaje avtomobilov v SFRJ in nato v Sloveniji. Razmere so v naslednjih letih omogočale večjo samostojnost in ustanovili smo podjetje AVTO MOBIL d.o.o. MARIBOR. V obdobju 1991 - 1993 smo se kalili in dokazali svoje sposobnosti v prodaji avtomobilov. Leta 1993 smo podpisali pogodbo s takratnim generalnim uvoznikom PIA d.o.o. iz Ljubljane za prodajo vozil VW in AUDI, kasneje pa še za vozila SEAT. Na njihovo željo smo pričeli s poslovanjem podjetja AVTO JARC d.o.o., saj so želeli da imamo lastno ime v imenu podjetja. Kot svoje velike dosežke tretiramo nagrade: • Leta 1996 smo dobili nagrado za BEST DEALER za AUDI, ta nagrada je mednarodnih razsežnosti, • Leta 2008 smo v Valenciji dobili nagrado za SEAT, Seat GO, tudi to priznanje je iz mednarodnega področja, • Leta 2009, 2010, 2011 smo dobili nagrado trgovec leta za SEAT v Sloveniji! Leta 1996 smo zgradili sodoben servis na 1800 m2, z najnovejšo diagnostično opremo. Prav tako smo zgradili novi salon za VW po standardih tovarne leta 2001. V teh letih pa smo dokončali salon Seat. ki je obnovljen in dograjen po standardih, ki jih določa tovarna. VW salon na Ptujski cesti 209a, je največji v Sloveniji, zgrajen po standardih tovarne in salon Seat na Ptujski 139, ki je prav tako grajen po vseh merilih tovarne. Leta 2020 smo k že tradicionalnim znamkam dodali prodajno - servisne storitve znamk Citroen in Peugeot. Tega leta smo prenovili prodajni salon na Matičkovi ulici 35 po smernicah Citroëna in Peugeota. V letu 2020 se pričakuje modernizacija prodajno – servisnega salona v smislu elektrifikacije in povečanja servisnega dela. V sklopu servisa imamo polnilno mesto za električna vozila. Nivo zaposlovanja se iz leta v leto veča. Struktura zaposlenih je visoka, starost nizka, kar omogoča veliko kreativnost in kvaliteto. Sedem zaposlenih v podjetju ima visoko izobrazbo, pet zaposlenih ima višješolsko izobrazbo, ostali pa imajo srednjo ali poklicno šolo. Podjetje Avto Jarc d.o.o. je imelo prvo podjetje v avtomobilski branži v Sloveniji ISO standard za prodajo in servis. Od leta 1997, ko ga do današnjih dni uspešno recertificiramo in nadgrajujemo do zadnjega, kot je ISO 2000/91. Prav tako smo ponosni sponzor Nogometnega kluba Maribor, Odbojkarskega kluba Nova KBM Branik, Boštjana Klineta in festivala Lent! V času samostojne športne poti ekipe Team to aMaze smo bili del ekipe in ponosni sponzor smučarke Tine Maze z ekipo. V vseh teh letih smo prisluhnili številnim humanitarnim akcijam. Več o naši ponudbi si lahko ogledate na naši spletni strani: www.avtojarc.si in na Facebook strani skupina Avto Jarc! Vizija podjetja je utrditi svojo prepoznavnost na trgu kot uveljavljeno prodajno - servisno podjetje za znamke (Volkswagen, Volkswagen gospodarska vozila, Audi, Seat, Citroën, Peugeot in rabljena vozila) vozil v Sloveniji, ki bo v popolnosti izpolnjevalo vse trende sodobnega avtomobilskega salona in servisa. Cilj podjetja je ohranjati in izboljševati strokovno odličnost z nenehnim izpopolnjevanjem in izobraževanjem zaposlenih, ki so nujna za poznavanje novih tehnologij. Vsaka stranka je edinstvena, ima različne zahteve in uporablja različne komunikacijske kanale. Namen podjetja je, da se stranke individualno obravnavajo - od prvega stika s posvetovanjem in preizkusne vožnje do nakupa in poprodajnih storitev. Z izvajanjem politike kakovosti in ravnanja z okoljem želimo doseči, da bodo proizvodi in storitve v skladu z zahtevami in pričakovanji kupcev in s tem zagotoviti tudi dolgoročno uspešnost poslovanja družbe. Poslanstvo podjetja je izvajanje storitev prodaje in servisa najvišje kakovosti za popolno zadovoljstvo kupcev. Ključni izziv podjetja so kakovostne celovite storitve, ki vključujejo sodobno servisno dejavnost ter enostavne inovativne komunikacijske poti do teh storitev. Tehnološki razvoj in inovativnost avtomobilskih znamk zagotavljajo uspešno zastopanje na trgu, saj omogočajo doseganje najvišjih kakovostnih, varnostih in ekoloških standardov. Naravnanost razvoja podjetja določajo evropska kakovost proizvodov, zadovoljni kupci, spoštovanje rokov, konkurenčne cene in ugodni plačilni pogoji. Družbena odgovornost in uspeh podjetja Avto Jarc sta tesno povezana. V podjetju Avto Jarc si zato prizadevamo omogočati podporo tudi okolju v katerem delujemo, saj ta bistveno vpliva na naše poslovanje in razvoj družbe, zato v ta namen s podporo športnim, kulturnim in humanitarnim dejavnostim pomagamo h kakovostnejšemu življenju širše skupnosti. Kot okoljsko odgovorno podjetje smo prav tako aktivno ekološko naravnani. Vrednote podjetja gojimo prek tradicije družinskega podjetja. Družina je vrednota in temelj našega delovanja. Pravični in zaupanja vredni odnosi z zaposlenimi nam predstavljajo več kot etične in zakonska zahteve: brez zaposlenih ne bi mogli uspešno poslovati. Odgovornost managementa za kakovost poslovanja podjetja je ključnega pomena, saj dober ugled podjetju zagotavlja strateško vrednost in prednost. Zvestoba in spoštovanje avtomobilskih znamk, ki jih prodajamo in servisiramo, je za podjetje Avto Jarc način življenja.

Več informacij

AKTUALNO