Avto Jarc d.o.o.

308 SW

photophotophotophoto

Z družinskim karavanom PEUGEOTOM 308 SW boste vse vaše kratke ali pa dolge poti opravili brez vsakršnih skrbi in na zelo zabaven način. Spoznajte nov koncept udobja.

Za PEUGEOTA 308 SW je na voljo ponudba pogonskih sklopov, kakršnih doslej v njegovem segmentu še ni bilo. Novi 8-stopenjski samodejni menjalnik, ki se vgrajuje skupaj z dizelskim motorjem BlueHDi 180 S&S, in pa inovativen dizelski motor BlueHDi 130 S&S, ki poveličujeta vozne lastnosti PEUGEOTA 308 SW. S svojimi učinkovitimi novimi motorji PEUGEOT predčasno izpolnjuje zahteve emisijskega standarda Euro 6.2 z novimi protionesnaževalnimi sistemi za bencinske in tudi dizelske motorje.

PEUGEOT 308 SW se ponaša z moderno stilsko zasnovo z usločenimi in športnimi linijami. Na njegove značajske lastnosti nakazujejo prenovljen prednji del s kromanimi letvicami in novi halogenski žarometi z modulom elipsaste oblike. Njegove razkošne dimenzije vam zagotavljajo prostornost, bivalno udobje, modularnost in priročnost.

 

Razkošno in izčiščeno vozniško mesto po zgledu pilotske kabine

Kljub velikemu uspehu je bila izčiščena notranjost PEUGEOTA 308 SW spremenjena, seveda pa je ohranila vse svoje prednosti. Ekskluzivno voznikovo mesto po zaslugi PEUGEOTA i-Cockpit®.

Kompakten volan in instrumentna plošča v višini oči zagotavljata še nikoli doživete občutke v vožnji. Zaslon na dotik najnovejše generacije. Zahvaljujoč kapacitivni tehnologiji je zelo odziven in enostaven za uporabo po zgledu večine pametnih telefonov. Nahaja se v idealnem položaju v predelu sredinskih zračnikov in je usmerjen proti vozniku, s čimer mu omogoča enostavno odčitavanje informacij in hiter dostop do ponujenih funkcij. Brezkompromisna kakovost materialov in končna obdelava.

 

Povezljivost s pametnimi telefoni

PEUGEOT 308 SW je pridobil funkcijo Mirror Screen, s katero lahko uporabnik podvoji vsebino z zaslona svojega pametnega telefona na zaslonu na dotik vozila in tako bolj učinkovito izkoristi združljive aplikacije! V času, ko je pametni telefon dejansko postal naša podaljšana roka, nam funkcija Mirror Screen bolj kot kadarkoli prej omogoča neprekinjeno uporabo v vozilu. Poskrbljeno je tudi za varnost, tako da lahko telefon pospravite v predal sredinskega naslona za roke, ne da bi bili pri tem prikrajšani za svoje priljubljene aplikacije. Ta ponudba "triple play" je združljiva s protokoli Mirrorlink®, Android Auto® in Apple CarplayTM.

 

SISTEMI ZA POMOČ PRI VOŽNJI

PEUGEOT 308 SW je nadgradil svojo ponudbo opreme za pomoč pri vožnji z osmimi sistemi najnovejše generacije.

Active Safety Brake in Distance Alert

Funkcija Distance Alert (opozorilnik na tveganje trka) opozarja voznika o bližajoči nevarnosti trčenja z vozilom, ki vozi pred njim ali s pešcem, ki se nahaja v njegovem območju zaznavanja. Če voznik po opozorilu ne pritisne dovolj hitro na zavorni pedal, sistem za samodejno zaviranje v sili (Active Safety Brake) nemudoma posreduje. Zaradi drastičnega znižanja hitrosti vozila se lahko izognemo ali pa občutno omejimo nevarnost trčenja. Sistem zaznava zaustavljena registrirana vozila ali vozila, ki vozijo v isto smer, pa tudi pešce na voznem pasu.

Aktivni opozorilnik na nenamerno menjavo voznega pasu

Opozorilnik na nenamerno menjavo voznega pasu je sistem, ki s pomočjo kamere zaznava nenamerno vožnjo čez vzdolžno talno označbo. Če vozniku pade pozornost in se vozilo giblje s hitrostjo nad 80 km/h, sistem sproži zvočni signal in vizualno opozorilo. Pri hitrosti med 65 in 180 km/h aktivni opozorilnik na nenamerno menjavo voznega pasu ob tem sproži še popravek smeri vožnje: čim sistem odkrije nevarnost nenamerne prekoračitve talne črte, se volan postopoma obrne v pravo smer, da bi vozilo ohranil na trenutnem voznem pasu.

Opozorilnik na voznikovo nepozornost

PEUGEOT 308 SW je serijsko opremljen z opozorilnikom o trajanju vožnje: po dveh urah neprekinjene vožnje s hitrostjo nad 65 km/h, vas zvočni in vizualni signal opozorita, da si morate vzeti odmor. Sistem dopolnjuje še funkcija za opozarjanje na voznikovo nepozornost, ki lahko sprožijo zvočna in vizualna opozorila različnih stopenj (na primer: "Bodite previdni!" ali "Vzemite si odmor.").

Samodejni preklop dolgih luči

Kamera, ki je nameščena na zgornjem delu vetrobranskega stekla analizira vire svetlobe ter glede na svetlost in vozne razmere samodejno preklaplja med dolgimi in zasenčenimi lučmi. Na ta način poskrbi za optimizacijo časa vožnje z dolgimi lučmi brez zaslepitve potnikov v drugih vozilih.

Prepoznavanje prometnih znakov za omejitev hitrosti in priporočeno hitrost

Za njihov prikaz na instrumentni plošči. Sistem upošteva tudi podatke o omejitvah hitrosti, ki so shranjeni v zemljevidih navigacijskega sistema. Sistem dopolnjuje še možnost uporabe priporočene omejitve hitrosti. Zadostuje pritisk na gumb "MEM" tempomata/omejevalnika hitrosti.

Prilagodljivi tempomat s funkcijo Stop (s samodejnim menjalnikom) ali s funkcijo 30 km/h (z ročnim menjalnikom) Vozilo je opremljeno z radarskim merilnikom, ki je vgrajen v sredini prednjega odbijača in ima doseg 150 metrov. Prilagodljivi tempomat zagotavlja dve funkciji: samodejno ohranjanje hitrosti vozila pri vrednosti, ki jo je programiral voznik; samodejno prilagajanje razdalje do vozila pred vami. Pri tempomatu s funkcijo Stop sistem zadrži vozilo na mestu po zaviranju, ki je povzročilo popolno zaustavitev vozila. Tempomat se nato začasno izklopi. Pri tempomatu s funkcijo 30 km/h se regulator začasno izklopi po zaviranju, ki je povzročilo upočasnitev pod 30 km/h, zato mora voznik prevzeti nadzor nad volanom, pritisniti pedal sklopke in zavirati vse do zaustavitve vozila.

Aktivni sistem nadzora mrtvega kota

Med vožnjo s hitrostjo od 12 km/h do 140 km/h sistem opozori voznika na prisotnost drugega vozila v mrtvem kotu vozila, čim to drugo vozilo predstavlja potencialno nevarnost. Opozarjanje poteka z opozorilno lučko, ki zasveti v vzvratnem ogledalu na ustrezni strani, ko sistem zazna vozilo (avtomobil, tovornjak, kolo). Visiopark 1 Sistem omogoča prikaz bližnje okolice vozila na zaslonu na dotik vozila. Sistem sproti in v realnem času izdeluje sliko vozila iz ptičje perspektive, ki omogoča 360-stopinjski prikaz. Ta prikaz vozniku pomaga pravilno poravnati vozilo med parkiranjem in mu omogoča, da si ogleda vse okoliške ovire.

Park Assist

Po zaslugi bočnih ultrazvočnih zaznaval sistem nudi aktivno pomoč pri parkiranju: - skladno z merami vozila poišče primerno parkirno mesto z uporabo zaznaval v prednjem in zadnjem odbijaču; - krmiljenje volana za potrebe parkiranja na prosto parkirno mesto. Sistem Park Assist nudi pomoč pri vzdolžnem (parkiranje in zapuščanje parkirnega mesta) in pravokotnem parkiranju.

 

Samodejni menjalnik EAT8 z upravljanjem Shift and Park by wire

V PEUGEOT 308 SW je na voljo s samodejnim menjalnikom EAT8 zadnje generacije, ki je bil zasnovan v sodelovanju s specializiranim japonskim podjetjem Aisin. Nov samodejni menjalnik omogoča do 7 % nižjo porabo goriva kot menjalnik EAT6 in to po zaslugi:

- možnosti preklopa v 8 prestav,

- izboljšanega izkoristka z razširitvijo delovanja sistema Stop & Start do 20 km/h,

- nižje mase in večje kompaktnosti (do 2 kg v primerjavi z menjalnikom EAT6 z istim obsegom).

Vendar pa nov samodejni menjalnik ponuja veliko več kot zgolj 8 prestav. Uporaba je nedvomno izjemno udobna po zaslugi živahnega prestavljanja na ravni premium vozil, ki ga omogočajo optimalne izmenjave navora med motorjem in menjalnikom ter prestavljanje v 8 prestav, s čimer se omeji poskoke vrtljajev motorja pri vsakem prestavljanju. Prožen pretvornik navora vsakodnevno zagotavlja zares vrhunsko udobje v vožnji med speljevanjem in ob izvajanju manevrov med parkiranjem.

Nov način upravljanja samodejnega menjalnika Shift and Park by wire je nadvse enostaven za uporabo ter povsem intuitiven po zaslugi ergonomskega električnega stikala. V serijski opremi sta na voljo obvolanski prestavni ročici za ročno spreminjanje prestav, pri čemer pa je na voljo tudi samodejna funkcija. Iz varnostnih razlogov se funkcija Park vklopi samodejno ob zaustavitvi delovanja motorja. Upravljanje smeri vožnje odslej poteka samodejno med uporabo sistemov za pomoč pri vožnji Park Assist ali prilagodljivega tempomat s funkcijo Stop, in to brez kakršnegakoli voznikovega posredovanja.

Kontaktirajte prodajalca

Avto Jarc d.o.o.

Zgodovina podjetja Avto Jarc Smo družinsko podjetje od leta 1993 od kar imamo koncesijsko pogodbo za prodajo in servisiranje avtomobilov VW, VW Gospodarska vozila, Audi, od leta 2003 za Seat, od leta 2020 za Citroën in Peugeot. Ukvarjamo se tudi s prodajo in posredovanjem pri prodaji rabljenih avtomobilov. Naši začetki gredo v leto 1989, ko smo s prodajo rabljenih avtomobilov pričeli na posredniški način, skupaj z AVTO MOBIL, tedanjo obrtno dislocirano enoto v Mariboru. Skupaj smo orali ledino na področju prodaje avtomobilov v SFRJ in nato v Sloveniji. Razmere so v naslednjih letih omogočale večjo samostojnost in ustanovili smo podjetje AVTO MOBIL d.o.o. MARIBOR. V obdobju 1991 - 1993 smo se kalili in dokazali svoje sposobnosti v prodaji avtomobilov. Leta 1993 smo podpisali pogodbo s takratnim generalnim uvoznikom PIA d.o.o. iz Ljubljane za prodajo vozil VW in AUDI, kasneje pa še za vozila SEAT. Na njihovo željo smo pričeli s poslovanjem podjetja AVTO JARC d.o.o., saj so želeli da imamo lastno ime v imenu podjetja. Kot svoje velike dosežke tretiramo nagrade: • Leta 1996 smo dobili nagrado za BEST DEALER za AUDI, ta nagrada je mednarodnih razsežnosti, • Leta 2008 smo v Valenciji dobili nagrado za SEAT, Seat GO, tudi to priznanje je iz mednarodnega področja, • Leta 2009, 2010, 2011 smo dobili nagrado trgovec leta za SEAT v Sloveniji! Leta 1996 smo zgradili sodoben servis na 1800 m2, z najnovejšo diagnostično opremo. Prav tako smo zgradili novi salon za VW po standardih tovarne leta 2001. V teh letih pa smo dokončali salon Seat. ki je obnovljen in dograjen po standardih, ki jih določa tovarna. VW salon na Ptujski cesti 209a, je največji v Sloveniji, zgrajen po standardih tovarne in salon Seat na Ptujski 139, ki je prav tako grajen po vseh merilih tovarne. Leta 2020 smo k že tradicionalnim znamkam dodali prodajno - servisne storitve znamk Citroen in Peugeot. Tega leta smo prenovili prodajni salon na Matičkovi ulici 35 po smernicah Citroëna in Peugeota. V letu 2020 se pričakuje modernizacija prodajno – servisnega salona v smislu elektrifikacije in povečanja servisnega dela. V sklopu servisa imamo polnilno mesto za električna vozila. Nivo zaposlovanja se iz leta v leto veča. Struktura zaposlenih je visoka, starost nizka, kar omogoča veliko kreativnost in kvaliteto. Sedem zaposlenih v podjetju ima visoko izobrazbo, pet zaposlenih ima višješolsko izobrazbo, ostali pa imajo srednjo ali poklicno šolo. Podjetje Avto Jarc d.o.o. je imelo prvo podjetje v avtomobilski branži v Sloveniji ISO standard za prodajo in servis. Od leta 1997, ko ga do današnjih dni uspešno recertificiramo in nadgrajujemo do zadnjega, kot je ISO 2000/91. Prav tako smo ponosni sponzor Nogometnega kluba Maribor, Odbojkarskega kluba Nova KBM Branik, Boštjana Klineta in festivala Lent! V času samostojne športne poti ekipe Team to aMaze smo bili del ekipe in ponosni sponzor smučarke Tine Maze z ekipo. V vseh teh letih smo prisluhnili številnim humanitarnim akcijam. Več o naši ponudbi si lahko ogledate na naši spletni strani: www.avtojarc.si in na Facebook strani skupina Avto Jarc! Vizija podjetja je utrditi svojo prepoznavnost na trgu kot uveljavljeno prodajno - servisno podjetje za znamke (Volkswagen, Volkswagen gospodarska vozila, Audi, Seat, Citroën, Peugeot in rabljena vozila) vozil v Sloveniji, ki bo v popolnosti izpolnjevalo vse trende sodobnega avtomobilskega salona in servisa. Cilj podjetja je ohranjati in izboljševati strokovno odličnost z nenehnim izpopolnjevanjem in izobraževanjem zaposlenih, ki so nujna za poznavanje novih tehnologij. Vsaka stranka je edinstvena, ima različne zahteve in uporablja različne komunikacijske kanale. Namen podjetja je, da se stranke individualno obravnavajo - od prvega stika s posvetovanjem in preizkusne vožnje do nakupa in poprodajnih storitev. Z izvajanjem politike kakovosti in ravnanja z okoljem želimo doseči, da bodo proizvodi in storitve v skladu z zahtevami in pričakovanji kupcev in s tem zagotoviti tudi dolgoročno uspešnost poslovanja družbe. Poslanstvo podjetja je izvajanje storitev prodaje in servisa najvišje kakovosti za popolno zadovoljstvo kupcev. Ključni izziv podjetja so kakovostne celovite storitve, ki vključujejo sodobno servisno dejavnost ter enostavne inovativne komunikacijske poti do teh storitev. Tehnološki razvoj in inovativnost avtomobilskih znamk zagotavljajo uspešno zastopanje na trgu, saj omogočajo doseganje najvišjih kakovostnih, varnostih in ekoloških standardov. Naravnanost razvoja podjetja določajo evropska kakovost proizvodov, zadovoljni kupci, spoštovanje rokov, konkurenčne cene in ugodni plačilni pogoji. Družbena odgovornost in uspeh podjetja Avto Jarc sta tesno povezana. V podjetju Avto Jarc si zato prizadevamo omogočati podporo tudi okolju v katerem delujemo, saj ta bistveno vpliva na naše poslovanje in razvoj družbe, zato v ta namen s podporo športnim, kulturnim in humanitarnim dejavnostim pomagamo h kakovostnejšemu življenju širše skupnosti. Kot okoljsko odgovorno podjetje smo prav tako aktivno ekološko naravnani. Vrednote podjetja gojimo prek tradicije družinskega podjetja. Družina je vrednota in temelj našega delovanja. Pravični in zaupanja vredni odnosi z zaposlenimi nam predstavljajo več kot etične in zakonska zahteve: brez zaposlenih ne bi mogli uspešno poslovati. Odgovornost managementa za kakovost poslovanja podjetja je ključnega pomena, saj dober ugled podjetju zagotavlja strateško vrednost in prednost. Zvestoba in spoštovanje avtomobilskih znamk, ki jih prodajamo in servisiramo, je za podjetje Avto Jarc način življenja.

Več informacij

AKTUALNO