NOVI PEUGEOT E-RIFTER

NOVI PEUGEOT E-RIFTER

Tako kot vsa ostala vozila iz izbora znamke PEUGEOT je bil tudi E-RIFTER deležen nadgradnje na področju elektrifikacije in učinkovitosti. Novi E-RIFTER dokazuje, da lahko različnim strankam ponudi izjemno raven udobja pri uporabi, tako da bodo pripravljene na razburljivo vsakodnevno življenje.

 

PRIVLAČNOST: še bolj izrazna oblikovna zasnova za pustolovski značaj.

EMOCIJE: nove tehnologije za povečanje užitka v vožnji in potovanju.

ODLIČNOST: povezljivost in učinkovitost z električnim motorjem, ki omogoča do 320 km dosega.

 

PEUGEOT želi do leta 2025 postati vodilna znamka na trgu električnih vozil. PEUGEOT E-RIFTER je del naše električne ponudbe, ki je najširša med vsemi evropskimi proizvajalci in obsega 9 električnih osebnih vozil in 3 električna lahka gospodarska vozila.

 

V okviru te strategije je novi E-RIFTER pridobil še bolj zmogljiv električni pogon, saj njegov 100-odstotni električni doseg odslej znaša 320 kilometrov, hkrati pa se ponaša z vsemi optimalnimi lastnostmi, zaradi katerih je ta limuzinski kombi tako uspešen: udobno, prostorno in modularno potniško kabino, visoko raven tehnološke opreme, izjemne užitke v vožnji in zapeljivo zunanjo podobo.

 

 

PRIVLAČNOST: OBLIKOVNA ZASNOVA S PUSTOLOVSKIM ZNAČAJEM

 

Novi PEUGEOT E-RIFTER se nam predstavlja z novo oblikovno zasnovo znamke, hkrati pa ohranja mogočen, vzdržljiv in razkošen slog, ki potrjuje njegov močan pustolovski značaj.

 

Novi PEUGEOT E-RIFTER je usklajen z vrednotami in skrbmi svojih kupcev: »Privlačnost obstaja v različnih oblikah.« To so optimistični in aktivni kupci, ki iščejo vozilo sodobnega videza, opremljeno z najnovejšimi povezljivimi tehnologijami, ki je blizu naravi, saj prispeva k energetskemu prehodu, poleg tega pa je seveda tudi udobno in ponuja obilo prostora.

Zelo cenijo velikost limuzinskega kombija E-RIFTER, s katerim lahko uživajo v prostočasnih dejavnostih ob koncu tedna (izleti s prijatelji, športne in kulturne dejavnosti, video igre, fotografiranje, glasba itd.) in v vsakodnevnih obveznostih (prevoz družinskih članov, otrok, hišnih ljubljenčkov...).

 

 

 • Popolnoma prenovljen prednji del

Novi E-RIFTER je pridobil nov in bolj dinamičen sprednji del, katerega glavna razpoznavna značilnost je inovativna okrasna maska z novim logotipom PEUGEOT na sredini. Obkroža jo legendarna osvetlitev v obliki treh levjih krempljev znamke.

 

 • Priročen in vzdržljiv dizajn

Že tako samozavesten slog vozila E-Rifter dodatno poudarita novi barvi Sirkka Green in Kiama Blue, ki izpostavita velikodušno obliko vozila. Slednja je s širokimi blatniškimi koši, impozantnimi bočnimi zaščitami, strešnimi prtljažnimi drogovi in visoko oddaljenostjo od tal še posebej primerna za dejavnosti v naravi.

 

 • Nova armaturna plošča

E-RIFTER je pridobil novo armaturno ploščo, ki zagotavlja boljšo ergonomijo in se ponaša z bolj kakovostno končno obdelavo. Zasnovana je okoli legendarnega voznikovega mesta PEUGEOT i-Cockpit® in ima v zgornjem osrednjem delu povsem novi 10-palčni zaslon na dotik visoke ločljivosti (glejte spodaj).

 

 • Gostoljuben potniški prostor

Sedeže prekriva nova tkanina v svetli in topli sivi barvi, ki se ujema z novimi materiali v potniškem prostoru. Zaradi velike zastekljene površine, ki jo še dodatno povečuje legendarna streha Zenith s številnimi odlagalnimi mesti, je potniški prostor še svetlejši.

 

 

EMOCIJE: E-RIFTER ZNA NAREDITI VSE

 

PEUGEOT E-RIFTER je bolj vsestranski kot kdaj koli prej. Z novimi tehnologijami in izjemno modularnim potniškim prostorom izpolnjuje vse potrebe in želje...

 

 • Povečan užitek v vožnji zavoljo tehnološko dovršenega voznikovega mesta PEUGEOT i-Cockpit®

 

 • Novi E-RIFTER ima novo 100-odstotno digitalno instrumentno ploščo z 10-palčnim barvnim zaslonom, na katerem se optimalno prikazujejo bistvene informacije, vključno z informacijami navigacijskega sistema ter informacijami o pretoku energije in polnjenju.

 

 • Novi veliki osrednji 10-palčni zaslon na dotik HD za upravljanje avdio sistema in povezljive navigacije.

 

 • Novi volan manjših dimenzij je prekrit z usnjem, ima funkcijo ogrevanja in vgrajena upravljalna stikala. Kompaktni volan znamke PEUGEOT je bolj kot kdaj koli prej ključni element užitka v vožnji!

 

 

 • Nove vrhunske tehnologije za optimalno varnost

 

 • Celovit sklop sistemov za pomoč pri vožnji: opozorilnik na voznikovo utrujenost, odčitavanje prometnih znakov, pomoč pri ohranjanju voznega pasu, samodejno zaviranje v sili z zaznavanjem pešcev in kolesarjev, omejevalnik hitrosti… E-RIFTER ima 18 sistemov za pomoč pri vožnji, ki so bili pri tem novem modelu nadgrajeni s prilagodljivim tempomatom.

 

 • Zmogljivejša pomoč pri parkiranju z 12 zaznavali, razporejenimi na prednjem in zadnjem delu, ter sistem VisioPark 180°, ki je odslej opremljen s kamero za vzvratno vožnjo visoke ločljivosti.

 • In vedno izjemna modularnost…

 

 • Novi E-Rifter je na voljo v dveh izvedenkah, s petimi in sedmimi sedeži, pri obeh pa je možno izbirati med dvema dolžinama: standardna (4,40 m) in podaljšana (4,75 m). Slednja ima daljšo skupno dolžino in tudi daljšo medosno razdaljo, s čimer zagotavlja idealno bivalno udobje.

 

 • Posamični zložljivi sedeži. V 2. vrsti lahko vsakega od treh posameznih sedežev preprosto zložite v tla.

 

 • Enostavno natovarjanje in raztovarjanje. E-RIFTER ima dvoje bočnih drsnih vrat in velika prtljažna vrata z dvižnim steklom na prtljažnih vratih, ki je edinstveno v tem avtomobilskem segmentu.

 

 • Velika uporabna prostornina. Ker so baterije v vozilu E-RIFTER nameščene v podu, ne vplivajo na notranjo prostornino vozila. Prtljažnik ponuja od 775 litrov prostornine pod polico za prtljago pri 5-sedežni standardni izvedenki do 4000 litrov od poda do strehe pri podaljšani različici E-RIFTER z zloženimi sedeži. Po vozilu so razporejena številna odlagalna mesta, ki lahko pri nekaterih izvedenkah skupno vsebujejo tudi 186 litrov prostornine. Sovoznikov sedež se lahko preklopi v pod, kar omogoča enostaven prevoz daljših predmetov.

 

 

 

ODLIČNOST: OPTIMIZIRANA UČINKOVITOST IN POVEZLJIVOST

 

Novi E-RIFTER je pridobil najnovejše tehnologije znamke PEUGEOT, tako na področju 100-odstotno električnega pogona kot tudi povezljivosti.

 

 • 100 % električni motor, ki je učinkovitejši kot kdajkoli prej.

 

 • Do 320 km dosega. Zavoljo naših prizadevanj za izboljšanje vsesplošne učinkovitosti nam je uspelo zagotoviti enake zmogljivosti: najvišja hitrost 135 km/h, pospešitev od 0 do 100 km/h v 11,2 sekundah. Hkrati pa se je povečal doseg, ki zdaj znaša do 320 km (kombinirani cikel WLTP, ki je v fazi homologacije).

 

 • Udobna moč v treh načinih vožnje. PEUGEOT E-RIFTER ponuja največjo moč 100 kW (136 KM) in največji navor 270 Nm. Stalno so na voljo trije načini vožnje: Eco za največji doseg, Power za največjo zmogljivost pri polni obremenitvi in Normal.

 

 • Novi sistem regenerativnega zaviranja. Za zagotovitev optimalnega dosega je novi E-RIFTER opremljen z regenerativnim zavornim sistemom, ki ga je mogoče vklopiti s tremi različnimi stopnjami regeneracije s pomočjo ročic za volanom. Edinstvena funkcija na trgu.

 

 • Novi E-RIFTER je zdaj opremljen tudi s toplotno črpalko (odvisno od države). Slednja izboljša udobje potnikov, hkrati pa pomaga optimizirati učinkovitost in s tem tudi doseg.

 

 • Učinkovito polnjenje. Po zaslugi vgrajenega polnilnika z močjo 7,4 kW in trifaznega polnilnika z 11 kW, ki je na voljo kot opcija, E-RIFTER omogoča učinkovito polnjenje baterije s 50 kWh ne glede na razpoložljivo infrastrukturo. Na voljo je tudi hitro polnjenje na enosmerni tok s 100 kW.Predvideni časi polnjenja:

na javni polnilnici s 100 kW: 30 minut (polnjenje od 0 do 80 %).

Na polnilnici Wallbox z 11 kW: z vgrajenim polnilnikom 11 kW se baterija popolnoma napolni v 5 urah.

Na polnilnici Wallbox s 7,4 kW: z vgrajenim polnilnikom 7 kW se baterija popolnoma napolni v 7 urah in pol.

Na zmogljivejšem gospodinjskem priključku (16 A): 100 % napolnjenost v 15 urah.

 

 

 • Povezljivost zadnje generacije

 

 • Veliki osrednji zaslon na dotik. Novi E-RIFTER je serijsko opremljen z 10-palčnim barvnim osrednjim zaslonom na dotik visoke ločljivosti, prek katerega je možno upravljati povezljivi informacijski sistem. Za popolno udobje je na voljo glasovni pomočnik OK PEUGEOT, prek katerega je možno glavne funkcije upravljati v naravnem jeziku.

 

 • Povezljiva informacijska sistema PEUGEOT i-Connect® in PEUGEOT i-Connect® Advanced. Sistem PEUGEOT i-Connect® ponuja popolno in nadvse odzivno povezljivost s funkcijo brezžičnega zrcaljenja (Apple CarPlay/Android Auto). PEUGEOT i-Connect® Advanced, ki je na voljo za doplačilo, ponuja vseobsegajoče tehnološke izkušnje, saj je vozilo opremljeno z zmogljivo in učinkovito povezljivo navigacijo TomTom. Posodobitve sistemov se izvajajo daljinsko »over the air«.

 

 • Na sredinski konzoli se nahaja površina za brezžično polnjenje pametnega telefona.

 

 • Več vtičnic: dve vtičnici USB-C, ena vtičnica USB-A in 230-voltni priključek.

 

 • Povezljive storitve:

 

S ponudbo Free2move Charge znamka PEUGEOT omogoča lažji dostop do različnih rešitev za polnjenje:

 • na domu ali delovnem mestu prek pestre ponudbe opreme (zmogljivejša vtičnica, Wallbox, Smart Wallbox, …) in za diagnostiko, s katero je možno oceniti obstoječo električno inštalacijo in načrtovati boljšo rešitev za polnjenje ter izvesti končno montažo po zaslugi naših priporočenih partnerjev;
 • ponudba za polnjenje na javnih mestih prek aplikacije Free2Move, ki omogoča dostop do omrežja z več kot 580.000 polnilnicami v Evropi:

 

Z aplikacijo MyPeugeot® na pametnem telefonu lahko v novem vozilu E-RIFTER uporabljate nove funkcije in povezljive storitve, kot so:

 

 • Virtualna servisna knjižica.

 

 • Poti, ki ste jih predhodno sestavili na daljavo s svojim pametnim telefonom, prenesite v navigacijski sistem v vozilu. Navigacijski sistem je vnaprej programiran tako, da analizira in izvaja vaša izgovorjena navodila. S sistemom TomTom se zemljevid posodablja na povsem pregleden način.

 

 • Vnaprej lahko predvidite postanke za polnjenje vozila, s čimer si boste optimalno organizirali svoja potovanja, hkrati pa lahko predvidite tudi stopnjo napolnjenosti, ki bo na voljo ob prihodu na cilj. S programiranjem svojih potovanj v aplikaciji MyPEUGEOT® lahko vozilo napolnite ob najprimernejšem času in glede na razpoložljivost polnilnih postaj. Ta storitev je na voljo prek aplikacije eRoutes, izkoristite pa jo lahko tudi prek funkcije zrcaljenja vsebin vašega navigacijskega sistema. Izbira je vaša!

 

 • Daljinsko upravljanje centralnega zaklepanja vrat, vklopa luči in hupe.

 

 • Z novo storitvijo, ki vam ob prihodu v mesto predlaga parkirišča z največ prostimi mesti, vam ni treba več skrbeti, kje boste našli parkirno mesto.

 

Vedno imate možnost vklopiti ali nastaviti vnaprejšnje klimatiziranje in na daljavo preveriti, nastaviti, vklopiti ali časovno zamakniti polnjenje baterije.