NOVI PEUGEOT 508

PETVRATNA LIMUZINA, SW IN PEUGEOT SPORT ENGINEERED
NOVI PEUGEOT 508

PRIVLAČNOST

Znamka PEUGEOT nam z novimi različicami modela 508, limuzino, SW in PEUGEOT SPORT ENGINEERED, predstavlja najnovejšo oblikovno zasnovo svojih silhuet visokega razreda. Prednji del je postal bolj dinamičen in na sredini nosi novi emblem znamke. Novi PEUGEOTI 508 se ponašajo z modernostjo in imajo motiv okrasne maske v celoti integriran v površino odbijača.

 

Ti modeli uvajajo oblikovno prepoznavne luči v obliki treh levjih krempljev na prednji del vozila. Vgrajene so v izjemno tanke žaromete Matrix LED z edinstveno zasnovo, s katerimi so opremljene vse izvedenke.

 

Zadnji del krasijo nove LED luči z dinamičnim podpisom treh levjih krempljev in kaskadnimi smernimi kazalniki.

 

MATTHIAS HOSSANN, DIREKTOR OBLIKOVANJA PEUGEOT: »PEUGEOT krepi svojo tehnološko in levjo identiteto z radikalnim značajem novega modela PEUGEOT 508.
Izjemno tanki žarometi in svetlobni podpis s tremi kremplji so vgrajeni v okrasno masko, ki se zlije z odbijačem in ustvarja spektakularen prednji del.»

 

V potniškem prostoru novih PEUGEOTOV 508 in 508 SW je opaziti preskok navzgor s poudarkom na kakovosti in sodobnosti materialov novega oblazinjenja, ter na novi izbirni ročici menjalnika z izčiščenimi linijami za boljše vozne izkušnje in bolj ergonomsko obliko.

 

 

EMOCIJE

V notranjosti novih PEUGEOTOV 508 nas pričaka PEUGEOT i-Cockpit®, ki prinaša še več tehnologije! Novi informacijsko razvedrilni sistem PEUGEOT i-Connect® Advanced z 10-palčnim osrednjim zaslonom visoke ločljivosti, povezljivo navigacijo, prepoznavanjem naravnega glasu, brezžično povezljivostjo in posodabljanjem »over the air«.

 

Vse izvedenke modela 508 predstavljajo najboljše, kar PEUGEOT ponuja na področju užitkov v vožnji in udobja, seveda pa se vsemu temu pridružujejo tudi sistemi za pomoč pri vožnji, ki zagotavljajo brezskrbnost in pomirjujočo vožnjo. Med temi velja omeniti zlasti:

 • pomoč pri nočni vidljivosti (Night Vision), ki voznika opozarja na prisotnost živali, pešcev ali kolesarjev, ki jih svetlobni snop dolgih luči ne doseže na cestišču pred vozilom,
 • Paket polsamodejne vožnje 2. stopnje zajema prilagodljivi tempomat s funkcijo Stop & Go in pomoč pri zadržanju vozila na voznem pasu.
 • Kamere HD za pomoč pri parkiranju.
 • Krmiljeno vzmetenje s tremi načini (Normal, Confort in Sport).

 

 

ODLIČNOST

V ponudbi motorjev, ki poganjajo nova PEUGEOTA 508 in 508 SW, sta dve priključni hibridni različici s 180 KM in 225 KM, bencinska različica s 130 KM in dizelska različica s 130 KM. Vsi motorji se vgrajujejo skupaj z 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom EAT8.

 

 

 

Zastavonoša neo zmogljivosti, priključna hibridna izvedenka 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED, ima 360 konjskih moči in štirikolesni pogon.

 

 

PHIL YORK, DIREKTOR MARKETINGA IN KOMUNIKACIJ PEUGEOT: 

»Zgodovina znamke PEUGEOT je neločljivo povezana z avtomobilskim športom, kar dokazuje tudi naša udeležba na svetovnem prvenstvu v vzdržljivostnem športu (WEC) z dirkalnikom PEUGEOT 9X8.

Več kot očitno je, da so se pravila igre spremenila: elektrifikacija je postala simbol modernosti, zmogljivosti in učinkovitosti, tudi v dirkaškem svetu.

Novi 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED, ki temelji na teh dosežkih, prevzema te stilske zapovedi in hkrati posodablja svojo oblikovno zasnovo, logotip in informacijsko-zabavni sistem.«

 

Oglejte si videoposnetek: https://youtu.be/3KkPzjgAYrM  

 

 

 1. Kupci

 

Novi PEUGEOTI 508 so v skladu z vrednotami in skrbmi kupcev, ki iščejo vozilo s športnim in dinamičnim profilom, ki ponuja prave vozne izkušnje brez sklepanja kompromisov glede tehnologije in povezljivosti. Ti kupci se zavedajo okoljevarstvih vprašanj in jih skrbi za okolje, zato iščejo učinkovite motorje in stremijo za užitki za volanom. Novi 508 SW pridružuje svoji elegantni silhueti še praktičnost, saj je namenjen družinam oziroma mlajšim kupcem.

 

 1. PRIVLAČNOST: dinamična in moderna oblika karoserije 

 

 

Novi PEUGEOTI 508 se ponašajo z modernim prednjim delom, saj je motiv okrasne maske v celoti integriran v površino odbijača, spreminjajoči se vzorci in uporaba barve karoserije pa še dodatno poudarjajo novo oblikovno zasnovo.

 

Novi logotip znamke PEUGEOT se seveda bohoti na sredini okrasne maske, njegov vzorec pa se od njega širi navzven.

 

Oblikovna zasnova prednjega dela je manj razslojena, kar celoto navda z bolj modernim videzom. Nosilec je skrit v notranjosti okrasne maske, zaradi česar ima silhueta bolj izčiščen videz.

 

Izvedenka 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED ima čisto posebno okrasno masko, saj je njena površina hkrati svetleče črna in teksturirana ter izostrena in levja. Na skrajnem delu pokrova motornega prostora samostojno kraljuje svetlobni podpis v obliki sledi treh levjih krempljev v barvi Kryptonite.

 

Za vsa vozila iz izbora je serijsko na voljo tehnologija Matrix LED, kar je omogočilo optimalno prilagoditev oblikovne zasnove žarometov, ki so postali izredno tanki, da bi bil mačji pogled še ostrejši kot kdajkoli prej pri znamki PEUGEOT. Prednja žarometa sta bila zasnovana v enem kosu in predstavljata tehnološki dosežek, saj vključujeta nove oblikovno prepoznavne dnevne luči v obliki treh krempljev in s 3D-učinkom, ki zagotavlja globino.

 

Novi 508 ima dolgo medosno razdaljo, ki znaša 2,79 metra in skupno v dolžino meri 4,75 metra (limuzina) in 4,79 metra (SW), z zloženimi ogledali pa njegova širina znaša 1,86 metra.

 

Gledano s profila je naravna dinamičnost novih PEUGEOTOV 508 in 508 SW zelo izrazita po zaslugi novih 18-palčnih aluminijastih platišč EPHERRA z diamantnim vzorcem, ki je dizajnerski in učinkovit.

 

Vsa aluminijasta platišča so 5-kraka in imajo na sredini odtisnjen logotip PEUGEOT, kolesne matice pa so popolnoma skrite.

 

Prednji, bočni in zadnji emblemi novih PEUGEOTOV 508 so sodobnejši, saj so pridobili novo tipografijo in novo sivo barvo Basalt.

 

Na zadnjem delu najdemo spremenjeno osvetlitev, ki ponazarja tematski motiv treh krempljev v nekoliko bolj vodoravni in dinamični različici. Luči Full LED s kaskadnimi smerokazi so za vsa vozila tega izbora na voljo serijsko.

 

Emblem je nadomestila oznaka »PEUGEOT« v temno sivi barvi Basalt, ki se razteza po celotni širini osrednje črne letve. Zaradi vsega skupaj je zadnji del videti bolj moderen in širši.

 

 

Za nove PEUGEOTE 508 bo na voljo sedem barv karoserije, od tega tri nove:

 • bela Okénite (nova barva),
 • modra Eclipse (nova barva)
 • siva Titane (nova barva),
 • siva Sélenium (odslej na voljo za vse izvedenke),
 • siva Artense,
 • rdeča Elixir,
 • črna Perla Nera.

 

 

Nova PEUGEOTA 508 in 508 SW sta na voljo s tremi nivoji opreme:

 • PRIVLAČNOST
 • GT
 • PEUGEOT SPORT ENGINEERED je na voljo z ekskluzivnim motorjem.

 

 

 1. EMOCIJE ZA VOLANOM: PEUGEOT i-Cockpit®

 

 

PEUGEOT i-Cockpit® je eden izmed najbolj prepoznavnih elementov potniškega prostora znamke PEUGEOT. Z vsako novo generacijo se tekom zadnjega desetletja modernizira in pridobi novosti. Z novim PEUGEOTOM 508 je napredoval na področju ergonomske zasnove, kakovosti, praktičnosti in tehnologije po zaslugi povsem novega sistema za informacije in razvedrilo PEUGEOT i-Connect® Advanced.

 

Za PEUGEOT i-Cockpit® značilen volan manjših dimenzij zagotavlja še več užitkov v vožnji, saj ponuja edinstven občutek natančnega in okretnega krmiljenja. Volan ima na sredini novi logotip in združuje upravljalna stikala multimedijskega sistema (avdio viri, telefon) ter stikalo za upravljanje glasnosti in glasovno upravljanje.

 

Na digitalni instrumentni plošči, ki je umeščena v višini oči tik nad volanom, se nahaja 12-palčni digitalni prikazovalnik. Digitalna instrumentna plošča ima velik nabor nastavitev in možnosti prilagajanja po meri ter ponuja nove načine prikaza (povezljiva navigacija TomTom, avtoradio/medijski sistem, sistemi za pomoč pri vožnji, pretok energije …), ki jih lahko spremenimo neposredno z volana.

 

Na sredini armaturne plošče se nahaja osrednji 10-palčni zaslon na dotik visoke ločljivosti, ki je rahlo obrnjen proti vozniku (»driver oriented«), tako da mu med vožnjo zagotavlja optimalno ergonomijo, prebiranje podatkov ali uporabo zaslona.

 

Pod sredinskim zaslonom se nahajajo klavirske tipke, ki vnesejo v vozilo še več elegance in jih je možno nastaviti za bližnjice do glavnega menija, nastavitev klimatske naprave, aplikacij, sistemov za pomoč pri vožnji, telefona, medijev in nastavitev vozila.

 

Sredinska konzola je pridobila novo elegantno oblikovno zasnovo in novi izbirnik samodejnega menjalnika. Voznik lahko z enim samim pritiskom izbira med različnimi načini, ki jih ponuja 8-stopenjski samodejni menjalnik EAT8.

 

Pri hibridnih motorjih pa je na voljo še gumb Brake (B) za vklop regenerativnega zaviranja. Pri izvedenki z motorjem z notranjim zgorevanjem pa se namesto njega nahaja gumb Manuel (M), ki omogoča ročno izbiranje prestav z obvolanskima prestavnima ročicama.

 

Temu se pridružuje še izbirnik načina vožnje za izbiro različnih načinov (Electric, Eco, Hybrid, Normal, Sport in 4WD), odvisno od motorja. Izbrani način vpliva tudi na trdoto krmiljenega vzmetenja (Normal, Sport in Confort), če je ta oprema na voljo.

 

 

 1. POVEZLJIVE EMOCIJE: sistem PEUGEOT i-Connect® Advanced

 

 

Novi PEUGEOTI 508 zagotavljajo povezljive in ergonomske vozne izkušnje, prilagojene potrebam vsakodnevne rabe. Najnovejši sistem za informacije in razvedrilo ponuja vsakemu posamezniku najboljše rešitve s področja pametnih telefonov in sveta avtomobilizma ter se prilagaja njegovim potrebam in željam. Vsak voznik si lahko izbere in shrani svoje priljubljene nastavitve za prikaz podatkov, notranji ambient in druge nastavitve. V sistem je možno shraniti kar osem različnih profilov.

 

Funkcija mirroring, prek katere se pametni telefon poveže z informacijsko razvedrilnim sistemom vozila poteka brezžično (tehnologija Wi-Fi), istočasno pa sta lahko v sistem priključena dva telefona prek povezave Bluetooth. Štiri vtičnice USB dopolnjujejo povezljivo napravo (dve vtičnici USB-C pod naslonom za roke v 1. vrsti in dve vtičnici USB-A v 2. vrsti).

 

Sredinski 10-palčni zaslon visoke ločljivosti ima velik nabor nastavitev in možnosti prilagajanja po meri, več oken z »gradniki» ali bližnjicami, ki so zelo enostavne za uporabo in tako hitro odzivne kot tablični računalnik. Tako se lahko po raznih menijih povsem enostavno pomikate, če po zaslonu podrsate z leve proti desni, obvestila lahko pregledujete od zgoraj navzdol ali pa se zaslona dotaknete s tremi prsti, da se vam prikaže seznam aplikacij. V kateremkoli trenutku se lahko s pritiskom na gumb na dotik »Domov« povsem enostavno vrnete na uvodno stran, enako kot pri pametnem telefonu.

 

Na zgornjem delu je stalno prikazana vrstica, v kateri so na voljo informacije o zunanji temperaturi, klimatski napravi, položaju na straneh z vtičniki, podatkih o vzpostavljeni povezavi, obvestila in ura.

 

PEUGEOT i-Connect Advanced je opremljen z zmogljivo in učinkovito povezljivo navigacijo TomTom®. Za optimalno prebiranje podatkov je možno zemljevid prikazati na celotnem osrednjem zaslonu. Posodobitev sistema se izvaja »over the air«, se pravi neposredno med prenosom podatkov prek telekomunikacijskega omrežja.

 

Uporabnik lahko prek funkcije za prepoznavanje naravnega glasu sistemu poda ukaz »OK PEUGEOT«, ki je nepogrešljiv zaveznik za povečanje varnosti pri vsakodnevni rabi in mu omogoča dostop do vseh zahtev, ki se nanašajo na funkcije za informacije in razvedrilo.

 

Sistem vsebuje navodila za uporabo in poučne vsebine, ki so uporabnikom v pomoč in jim ponudijo odgovore na njihova vprašanja.

 

 

 1. TEHNOLOŠKE EMOCIJE: SISTEMI ZA POMOČ PRI VOŽNJI

 

V notranjosti novega PEUGEOTA 508 je na voljo celovit sklop sistemov in opreme za pomoč pri vožnji najnovejše generacije, ki informacije pridobivajo od več kamer in številnih radarskih merilnikov ter zagotavljajo varno in umirjeno vožnjo in izvajanje manevrov.

 • Prilagodljivi tempomat s funkcijo Stop and Go in referenčno vrednostjo razdalje med vozili.
 • Samodejno zaviranje v sili z opozorilnikom na nevarnost naleta zaznava pešce in kolesarje, podnevi in ponoči, od hitrosti 7 km/h do 140 km/h, odvisno od izvedenke.
 • Aktivni opozorilnik na nenamerno menjavo voznega pasu ali prekoračitev stranske talne črte s popravkom smeri vožnje.
 • Opozorilnik na voznikovo nepozornost zaznava znake nezbranosti na daljših vožnjah in pri hitrosti višji od 65 km/h, in sicer z analiziranjem mikro premikov volana.
 • Razširjeni sistem za prepoznavanje prometnih znakov in prikaz na digitalni instrumentni plošči: Stop, enosmerna cesta, prepovedano prehitevanje, konec prepovedi prehitevanja... poleg običajne signalizacije, ki se nanaša na hitrost.
 • Sistem za vidljivost ponoči (Night Vision) zaznava živa bitja (pešce/živali) pred vozilom ponoči ali pri slabši vidljivosti. Sistem zaznava onstran dometa dolgih luči, ter na sredini digitalne instrumentne plošče prikaže infrardečo sliko, ki se nahaja neposredno v voznikovem vidnem polju.
 • Nadzor mrtvih kotov.
 • Kamere za pomoč pri parkiranju visoke ločljivosti.
 • Usmeritev zunanjih ogledal v ustrezen položaj ob vklopu vzvratne prestave.
 • Žarometi Matrix LED omogočajo maksimalno izkoristiti moč osvetlitve dolgih luči brez zaslepitve vozil, ki vozijo pred nami ali ki se približujejo.  
 • Samodejni preklop dolgih luči.
 • Krmiljeno vzmetenje s tremi načini vožnje (Normal, Sport in Confort).

 

Na voljo še je razna druga oprema, ki poenostavi vsakodnevno uporabo novega PEUGEOTA 508:

 • prostoročni dostop in zagon,
 • dostop s polnimi rokami po zaslugi motoriziranih prtljažnih vrat,
 • ogrevano vetrobransko steklo,
 • alarmna naprava za varovanje zunanjih in notranjih površin, zaščita proti dvigu vozila in dodatno zaklepanje,
 • električna parkirna zavora,
 • pomična streha s senčnikom.
 1. EMOCIJE NA CESTI: Užitek v vožnji

 

Užitki v vožnji so bolj kot kadarkoli poprej zapisani v genih novih PEUGEOTOV 508, ki se ponašajo z vzorno lego na cesti, udobjem v vožnji visokega razreda in izjemno okretnostjo med vožnjo po mestu. V njem so dosledno zbrane tehnologije in strokovno podkovano znanje znamke Peugeot:

 • konstrukcijska osnova nudi izjemne vozne lastnosti in hkrati omogoča zmanjšanje mase v prid nižji porabi goriva, pasivni varnosti in zmogljivostim;
 • uvedba nove tehnike varjenja karoserije, ojačane s strukturnim lepilom, kar zagotavlja večjo togost in jamstvo za boljšo vzdržljivost;
 • prisotnost prednjega mostu z elastičnimi ležaji za optimalno blaženje vzmetenja;
 • večtočkovna zadnja prema v kombinaciji s krmiljenim vzmetenjem s prilagodljivim blaženjem in tremi načini delovanja: Normal, Confort in Sport;
 • nastavitve podvozja so prilagojene vsakemu motorju posebej, da se zagotovi najboljša raven vertikalnega udobja in ublažijo morebitne nepravilnosti na cesti;
 • kalibracija električnega servovolana za zagotovitev ustreznega razmerja med mehkim in trdim krmiljenjem v najrazličnejših situacijah vožnje in za zagotovitev izjemne okretnosti;
 • optimalen premer obračalnega kroga med pločniki: 10,8 metra;
 • pnevmatike so na voljo v velikostih od 17 do 20 palcev.

 

Za izvedenko PEUGEOT SPORT ENGINEERED so inženirji z oddelka PEUGEOT SPORT prilagodili podvozje s posebnimi nastavitvami, da bi dosegli zelo visoko raven udobja in vodljivosti:

 • z optimizacijo prilagodljivega vzmetenja s tremi načini delovanja (udobje/hibrid/šport),
 • z znižanim podvozjem in širšim kolotekom, in sicer za 24 mm spredaj in 12 mm zadaj,
 • s prednjimi kolutnimi zavorami premera 380 mm in nepremičnimi zavornimi sedli s štirimi bati,
 • 20-palčnimi platišči s pnevmatikami Michelin© Pilot Sport 4S.

 

 

 1. EMOCIJE V NOTRANJOSTI: dobro počutje in udobje

 

 

Novi PEUGEOTI 508 ponujajo široko paleto opreme, s katero lahko v celoti doživite veselje do potovanja in mobilnosti.

 

Prednja sedeža se povsem prilegata telesu in sta prejela oznako AGR (Aktion für Gesunder Rücken), ki jo podeljuje neodvisno nemško združenje strokovnjakov s področja ergonomije in zdravja hrbtenice. S to oznako so hkrati nagradili ergonomsko obliko in številne možnosti za nastavitev prednjih sedežev.

 

Zanje je na voljo tudi funkcija za električno nastavitev in shranjevanje dveh spominskih položajev za voznikov sedež, pa tudi funkcija za pnevmatsko masažo z osmimi različnimi programi (od katerih so trije novi) ter ogrevanje sedalnih delov.

 

Oblikovna zasnova sedežev je bila posebej premišljena, tako da izpostavi kakovost uporabljenih materialov. V serijski opremi sta na voljo dve novi oblazinjenji za izvedenki ALLURE in GT, oblazinjenje v kombinaciji materiala TEP/tkanine za osnovni nivo opreme in v materialih TEP/Alcantara® za nivo opreme GT.

 

Opcijsko sta na voljo tudi dve vrsti oblazinjenja v napa usnju (Mistral ali Red) z novim reliefnim levom na prednjih vzglavnikih.

 

Za izvedenko PEUGEOT SPORT ENGINEERED je na voljo posebno oblazinjenje s signaturnimi okrasnimi šivi v barvi Kryptonite, ki poudarja tudi armaturno ploščo, naslone za roke in penaste blazinice na konzoli.

 

Med prednjima sedežema se sredinska konzola razteza vse do površine za brezžično polnjenje telefona. Vsi ostali deli konzole pa so v celoti namenjeni priročnemu odlaganju, saj se tam nahajajo odlagalna mesta in dve držali za skodelico velikega premera. Pod naslonom za roke se nahajata dve vtičnici USB C (polnjenje/podatki), na voljo pa je tudi do 6,4 litra prostora za shranjevanje.

 

V 2. vrsti sedežev sta pri vseh nivojih opreme na zadnji strani sredinske konzole dve vtičnici USB A za polnjenje.

 

Za novega PEUGEOTA 508 je serijsko na voljo dvodelna sedežna klop (60/40), ki je opremljena z odprtino na smuči. Pri vozilu 508 SW ima sedežna sklop sistem za takojšen preklop obeh delov, za kar je treba zgolj premakniti enostavno dostopne vzvode na stranicah prtljažnega prostora.

 

Prostornina prtljažnega prostora znaša:

 • pri limuzinski izvedenki od 487 do 1537 litrov;
 • pri izvedenki SW od 530 do 1780 litrov.

Za praktično vsakodnevno rabo se v prtljažnem prostoru nahajajo 12-voltna vtičnica na desni oblogi, dve lučki za osvetlitev na LED diode, mreža in elastični trak za odlaganje in držala za nakupovalne vrečke.

 

Prtljažna vrata so motorizirana, kar dodatno poenostavi dostop s polnimi rokami. Vrata se samodejno odprejo, če:

 • z nogo sežemo pod odbijač,
 • pritisnemo gumb na daljinskem upravljalniku,
 • pritisnemo stikalo na zunanji strani prtljažnih vrat,
 • ali z dotikom potisnega gumba, ki se nahaja na armaturni plošči.

 

V notranjosti novega PEUGEOTA 508 modra ambientalna osvetlitev LED na armaturni plošči, ploščah sprednjih vrat in sredinski konzoli zagotavlja mehko svetlobo in prispeva k prefinjenemu vzdušju v vozilu.

 

Za toplotno udobje potnikov poskrbi klimatska naprava, ki zagotavlja zdrav notranji ambient. PEUGEOT 508 je opremljen s sistemom AQS (Air Quality System), ki nenehno nadzoruje kakovost zraka, ki vstopa v potniški prostor, in samodejno vklopi funkcijo kroženja notranjega zraka.

 

Sistem Hi-Fi premium FOCAL® novih PEUGEOTOV 508 je bil razvit v partnerskem sodelovanju s priznanim francoskim podjetjem Focal®, ki je specializirano za avdio opremo, in je plod več kot triletnega dela. Zajema deset zvočnikov z ekskluzivnimi in patentiranimi tehnologijami: 

 • 4 visokotonski zvočniki TNF z vbočeno kupolo iz aluminija,
 • 4 nizkotonski/srednjetonski zvočniki z membrano Polyglass in vzmetenjem TMD (Tuned Mass Damper) ter premera 165 mm,
 • 1 center zvočnik Polyglass,
 • 1 nizkotonski zvočnik Power Flower™.

 

Vgrajeni so skupaj z novim 12-kanalnim ojačevalnikom z močjo 690 W (tehnologija kategorije D).

 

Ekipe znamk PEUGEOT in FOCAL® so za vsak zvočnik skupaj določili ležišče po meri, tako da so čisto vsi potniki deležni izjemne popolne potopitve v virtualni svet. Zvočni ambient je stabilen in natančen, glasovi so razločni in podrobni, nizki toni pa so globoki in prodorni. Povsem novi način poslušanja »Front-Optimized« ponuja potnikom na prednjih sedežih senzacionalno doživetje.

 

 1. ODLIČNOST IN UČINKOVITOST: MOTORJI

 

V ponudbi sta dva priključna hibridna motorja z dvokolesnim pogonom:

 • NOVI PLUG-IN HYBRID 180 e-EAT8: dvokolesni pogon/združeno delovanje motorja PureTech s 150 konjskimi močmi (110 kW) in električnega motorja z 81 kW v kombinaciji z 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom e-EAT8.
 • PLUG-IN HYBRID 225 e-EAT8: dvokolesni pogon/združeno delovanje motorja PureTech s 180 konjskimi močmi (132 kW) in električnega motorja z 81 kW v kombinaciji z 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom e-EAT8.

 

Za izvedenke 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED je na voljo priključni hibridni motor s štirikolesnim pogonom, ki so ga zasnovali na oddelku PEUGEOT SPORT.

 • PLUG-IN HYBRID4 360 e-EAT : štirikolesni pogon / spredaj kombinacija motorja PureTech z močjo 200 KM (147 kW) in električnega motorja z močjo 81 kW v povezavi z 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom e-EAT8 / zadaj 83 kW električni motor in strategija za upravljanje energije, ki izhaja iz dirkalnika PEUGEOT 9X8.

 

 

Litij-ionska baterija priključnih hibridnih izvedenk 180, 225 in 360 ima 12,4 kWh kapacitete in 102 kW moči. Na voljo sta dva tipa vgradnih polnilnikov: serijsko je na voljo enofazni polnilnik 3,7 kW, za doplačilo pa enofazni polnilnik z močjo 7,4 kW (serijsko pri PEUGEOT SPORT ENGINEERED).

 

Okvirno trajanje polnjenja:

 • Na polnilnici Wallbox (32 A) s 7,4 kW in z vgrajenim enofaznim polnilnikom s 7,4 kW je možno baterijo v celoti napolniti v 1 uri 40 minut.
 • Na zmogljivejši vtičnici (14 A) in z vgrajenim enofaznim polnilnikom s 3,7 kW je možno baterijo v celoti napolniti v 3 urah 25 minut.
 • Na standardni vtičnici (8 A) in z enofaznim vgrajenim polnilnikom (3,7 kW) se baterija v celoti napolni v približno 7 urah 5 minutah.

 

Na voljo so tudi trije motorji z notranjim zgorevanjem:

 • PureTech 130 EAT8: trivaljni bencinski motor s prostornino 1,2 litra in 130 konjskimi močmi je vgrajen skupaj z 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom EAT8 in sistemom Stop & Start.
 • BlueHDi 130 EAT8: štirivaljni bencinski motor s prostornino 1,5 litra in 130 konjskimi močmi je vgrajen skupaj z 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom EAT8 in sistemom Stop & Start.
 • PureTech 218 EAT8: izključno za izvozne destinacije (Afrika, Bližnji vzhod, Azija) je na voljo štirivaljni 1,6-litrski bencinski motor z 218 konjskimi močmi, ki ustreza zahtevam zakonodaje o zmanjšanju onesnaževanja v zadevnih državah in je vgrajen skupaj z 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom EAT8.

 

Omeniti velja, da vsi motorji v Evropi izpolnjujejo zahteve zadnjega emisijskega standarda Euro 6.e in da so vsi opremljeni z 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom, ki zagotavlja brezskrbno uporabo in učinkovitost.

 

 

 1. ODLIČNOST IN UŽITKI V VSAKODNEVNI RABI: STORITVE

 

V nekaterih državah se lahko nakup novega PEUGEOTA 508 opravi na spletnem mestu znamke za spletno prodajo, tako da je postopek nakupa 100 % digitaliziran (»Selling On line«) in povsem varen. Stranka lahko nakup novega vozila in odkup starega rabljenega vozila opravi s svojim pametnim telefonom, tabličnim računalnikom ali osebnim računalnikom. Vsaka stranka bo lahko po želji izbrala možnost brezplačne dostave njenega vozila na dom.

 

V podporo svojim strankam pri energetskem prehodu se je znamka PEUGEOT odločila lansirati novo ponudbo storitev, ki temelji na več stebrih:

 

PEUGEOT Easy-Charge omogoča lažji dostop do različnih rešitev za polnjenje elektrificiranih vozil:

 • ponudba rešitev za polnjenje na domu ali delovnem mestu prek pestre ponudbe opreme (zmogljivejša vtičnica, WallBox, Smart WallBox, …) in za diagnostiko, s katero je možno oceniti obstoječo električno inštalacijo in načrtovati boljšo rešitev za polnjenje ter izvesti končno montažo po zaslugi naših priporočenih partnerjev,
 • ponudba za polnjenje na javnih mestih prek aplikacije Free2Move eSolutions, ki omogoča dostop do omrežja z več kot 350.000 polnilnicami v Evropi: izbira priključkov glede na razdaljo, hitrost in ceno polnjenja.

 

PEUGEOT Easy-Care omogoča našim strankam brezskrbno spoznavanje vozila in jim zagotavlja užitke med uporabo avtomobila:

 • novi digitalni simulatorji vožnje, s katerimi boste spoznali skrivnosti električne mobilnosti na spletnih mestih znamke PEUGEOT;
 • posebne pogodbe o storitvah in za pomoč na cesti, ki jih je možno vključiti v enoten paket financiranja, s čimer se uporabniku zagotovi brezskrbno uporabo;
 • certifikat o kapaciteti baterije med servisnim pregledom za lažjo prodajo rabljenega elektrificiranega vozila z garancijo o zmogljivosti polnjenja baterije vozila;
 • garancijo na baterijo, ki velja 8 let oziroma 160.000 kilometrov.

 

In nenazadnje z aplikacijo na pametnem telefonu MyPeugeot® lahko:

 • sprožite ali nastavite vnaprejšnje klimatiziranje. Poleg udobja pa ta funkcija pri priključenem vozilu pripomore tudi k optimalnem povečanju dosega (hitrejše doseganje referenčne temperature med fazami zagona) z vnaprejšnjim zagotavljanjem optimalne temperature delovanja baterije;
 • pregledujete, nastavite, sprožite ali časovno zamaknite polnjenje baterije na daljavo. Poleg tega, da prihranite precej časa, je to tudi način, da ne porabite ali potrošite več, kot je potrebno. Navodila, ki se pošiljajo v vozilo, potekajo v realnem času;
 • prebirate virtualno servisno knjižico, v kateri so elektronsko shranjeni vsi računi in seznam posegov, ki so bili opravljeni znotraj mreže. Poleg tega, da je ta način okolju prijazen, je tudi izjemno koristen, ko želite prodati rabljeno vozilo in zvišati njegovo ceno. Prihodnjemu kupcu daje gotovost in zagotavlja hitro nadaljnjo prodajo;
 • vgrajenemu navigacijskemu sistemu lahko daljinsko posredujete podatke o prejšnjih vožnjah, kar je eden od načinov, kako prihraniti čas pri zagonu vozila. Enako kot hitro iskanje parkirnega mesta na javnih cestah po koncu potovanja. Pri tem pa ne smete pozabiti, da vam ni več treba tipkati po tipkovnici, da bi vas drugi razumeli. Na ta način ni več tveganja za nesrečo. Navigacijski sistem je vnaprej programiran tako, da analizira in izvaja vaša izgovorjena navodila.

 

 

Nova PEUGEOTA 508 bosta na trg prišla junija 2023. Modela bodo proizvajali v Franciji, v tovarni v Mulhouseu.