NOVI PEUGEOT 2008

Drzni SUV s prenovljeno oblikovno zasnovo in novo električno zmogljivostjo z dosegom do 406 km
NOVI PEUGEOT 2008

PEUGEOT 2008 je že več kot tri leta najbolje prodajani SUV segmenta B, zdaj pa je naredil nov korak na področju oblikovanja, tehnologije in elektrifikacije.

 

Odslej ponuja:

 • več privlačnosti z elegantnim značajem in mogočno oblikovno zasnovo SUV-ja,
 • več emocij za volanom po zaslugi izjemne lege na cesti in edinstvenega voznikovega mesta i-cockpit® 3D, ki je pridobil 10-palčni osrednji zaslon visoke ločljivosti,
 • več odličnosti z učinkovitim novim električnim motorjem, ki nudi do 406 kilometrov dosega (pri kombiniranem ciklu WLTP) in novimi vgrajenimi tehnologijami.

 


PEUGEOT 2008 je bil lansiran leta 2019 in do danes proizveden v skoraj 700.000 primerkih, od samega začetka pa se uvršča med tri najbolje prodajane modele SUV evropskega segmenta B, leta 2021 pa je zasedel celo najvišje mesto te lestvice.

 

Uspeh tega modela temelji zlasti na uspehu modela E-2008, ki od leta 2019 velja za pionirja elektrifikacije v svojem segmentu in je bil proizveden v več kot 75.000 primerkih.

Leta 2022 je različica E-2008 predstavljala kar 17,4 % prodanih primerkov, s čimer se je v Evropi uvrstila med tri najbolje prodajane električne modele SUV segmenta B.

 

 

MATTHIAS HOSSANN, DIREKTOR OBLIKOVANJA PEUGEOT »Z novim modelom 2008 znamka PEUGEOT še naprej krepi svojo tehnološko in levjo identiteto. Eden od ključnih elementov oblikovalskega dela je bil prednji del in njegova umestitev v celoto, saj nosi veličasten podpis v obliki treh levjih krempljev. Prednji del izpostavi mogočno in atletsko izklesano slogovno podobo, zaradi katere je ta novi 2008 požel uspeh na vseh trgih in prodira na trg vozil višjega cenovnega razreda

 

 

Kupce vozila PEUGEOT 2008 sprva zapelje njegova veličastna oblikovna zasnova, ki jo na splošno opisujejo kot elegantno, mogočno in robustno. Cenijo tudi njegovo vsestranskost in okretnost, zaradi katerih je novi 2008 še posebej primeren za aktivne družine.

 

 

Novi PEUGEOT 2008 proizvajajo v tovarni Vigo v Španiji. Prodaja bo stekla poleti 2023, v ponudbi pa bodo tri izvedenke - ACTIVE, ALLURE, GT - in štirje motorji, vključno z novim 100-odstotno električnim motorjem s 115 kW/156 KM in do 406 kilometri dosega (kombinirani cikel WLTP). Leta 2024 se bo ponudba razširila s prihodom novega hibridnega motorja.

 

 

 

 

 

 

PRIVLAČNOST: izrazna oblikovna zasnova SUV-ja za še mogočnejšo osebnost.

 

Privlačnost je od samega začetka prodaje PEUGEOTA 2008 v središču njegovega uspeha. Ekipa oblikovalcev znamke PEUGEOT je uspela izpostaviti njegove karakterne poteze, in s tem dokazala, da nedvomno pripada segmentu SUV-jev in med vozila višjega cenovnega razreda.

 

 

JEROME MICHERON, PRODUKTNI DIREKTOR PEUGEOT: »Novi PEUGEOT 2008 se s svojo oblikovno zasnovo športnega terenskega vozila, s povezljivimi sistemi nove generacije in še večjim dosegom 100-odstotno električne izvedenke pomika v višji razred in vstopa v novo dimenzijo. Novi E-2008 je opremljen z najnovejšo električno tehnologijo in ponuja do 406 kilometrov dosega. Na svojem zelo aktivnem trgu ima novi PEUGEOT 2008 vse potrebne adute, da še naprej ostane na najvišji stopnički med kompaktnimi SUV-ji. Še naprej bo privlačen za širok krog kupcev, ki iščejo trajnostno izkušnjo, saj odlično pooseblja vrednote znamke PEUGEOT.«

 

 

 • Prednji del z novim svetlobnim podpisom PEUGEOT

Po novi limuzini 508 in novem karavanu 508 SW je 2008 drugi model, ki je prevzel najnovejši svetlobni podpis znamke PEUGEOT. Zanj so značilni trije navpični sklopi luči v obliki treh levjih krempljev, ki so pri novem 2008 vdelani v svetleče črne vstavke na odbijaču. Celoten sklop poudarja mogočno osebnost modela 2008 in njegovo vzdržljivo oblikovno zasnovo SUV-ja. Novi svetlobni podpis so pridobile vse izvedenke. Pri izvedenkah GT je osupljivi učinek treh levjih krempljev prvič razširjen na funkcijo osvetlitve žarometov »full LED« z uporabo treh optičnih modulov. S tem se izvedenke GT razlikujejo od preostalih izvedenk, saj njihov prednji del krasi povsem ekskluziven svetlobni podpis.

 

 

 • Zadnji del z na novo interpretiranim svetlobnim podpisom

Nove zadnje luči na diode LED, s katerimi so opremljene vse izvedenke novega modela 2008, na novo interpretirajo legendarne tri levje kremplje, ki krasijo zadnji del vozila PEUGEOT. Luči sestavljajo tri vodoravne dvojne lamele usločenega in elegantnega videza, ki vizualno razširijo postavo vozila. Tudi luči za vzvratno vožnjo in smerokazi so na diode LED.

 

 

 • Prenovljen prednji del

Novi 2008 je pridobil nov prednji del, na katerem se bohoti novi emblem znamke PEUGEOT. Razširjeni prednji del krasi čisto poseben bočni vzorec, ki je povezan z žarometi in na ta način poudarja vertikalnost in mogočno držo vozila.

Pri izvedenki ACTIVE prednji del dopolnjuje vodoravni tematski motiv v svetleči črni barvi.

Pri izvedenkah ALLURE in GT je prednji del pridobil navpični vzorec v barvi karoserije, ki se razteza do elegantnih temnih vložkov, ki poudarjajo navpičnost prednjega dela. Zaradi barve karoserije na vzorcu se okrasna maska bolj zlije z odbijačem, prednji del pa ima zaradi tega še bolj robusten videz.

 

 

 • Povsem nove barve

Moderna siva barva Selenium, ki je bila izbrana za lansirno barvo modela, je tudi ena od barv razpoložljive palete. Nova bela barva Okenite, obogatena z modrikasto sivimi odtenki, bo poudarila eleganco novega vozila 2008. Izvedenka GT je serijsko na voljo v dvobarvni kombinaciji s črno streho. Pri vseh novih vozilih 2008 so zunanja ogledala v črni barvi, ne glede na izbrano barvo karoserije.

Novi 2008 je na voljo v šestih barvah karoserije (siva Selenium, siva Artense, bela Okenite, črna Perla Nera, rdeča Elixir in modra Vertigo).

 

 

 • Oblikovna zasnova inovativnih platišč

Novi PEUGEOT 2008 je pridobil platišča iz lahke litine z revolucionarno oblikovno zasnovo oziroma enaka platišča, kot so bila predstavljena že pri PEUGEOTU 408. Na voljo je več modelov platišč, na primer 16-palčna »NOMA« (za izvedenke ACTIVE), 17-palčna »KARAKOY« (ALLURE in GT) ali 18-palčna »EVISSA« (opcijsko pri GT). Vsa platišča iz lahke litine so 4-kraka in imajo na sredini odtisnjen logotip PEUGEOT, ki elegantno zakriva kolesne matice.

 

 

 • Modernizirane ploščice z napisom PEUGEOT

Prednji, bočni in zadnji emblemi novega PEUGEOTA 2008 so pridobili novo tipografijo in novo sivo barvo Basalt.

Pri izvedenki E-2008 je črka »E« njenega imena v beli in modri barvi z dikroičnim odsevom.

Na zadnjem delu se monogram PEUGEOT razteza po celotni širini okrasne letve pokrova prtljažnega prostora.

 

 

 • Nove elegantne tkanine

Vse izvedenke novega Peugeota 2008 so pridobile prenovljeno oblazinjenje sedežev, kar kaže na obogatitev nivojev opreme, kot na primer novo oblazinjenje Alcantara, ki je na voljo kot dodatna oprema pri izvedenkah GT.

 

 

 

EMOCIJE: neprimerljivi PEUGEOT i-Cockpit® je bolj kot kdaj koli prej v središču užitkov v vožnji

 

PEUGEOT i-Cockpit® je eden izmed ključnih in najbolj prepoznavnih elementov potniškega prostora modelov znamke PEUGEOT. V zadnjem desetletju je bilo z njim prodanih več kot 10 milijonov primerkov vozil, zato je bil z novim Peugeotom 2008 izboljšan in posodobljen, da bi zagotavljal še bolj optimalno ergonomijo in užitke v vožnji.

 

 • Nova oblikovna zasnova digitalne instrumentne plošče

Instrumentna plošča novega vozila 2008 je pri izvedenkah ALLURE in GT digitalna in je nameščena v višini oči, tik nad volanom. Njen 10-palčni digitalni zaslon ima prenovljeno oblikovno zasnovo, pri izvedenkah GT pa je opremljen tudi s 3D-prikazovalnikom. Barvo zaslona, vrstni red in razporeditev informacij je mogoče popolnoma prilagoditi voznikovim željam. Pri izvedenki ACTIVE je vozilo 2008 ohranilo analogno instrumentno ploščo

 

 • Osrednji 10-palčni zaslon na dotik za vse nove izvedenke 2008

Vsi Peugeoti 2008 so odslej serijsko opremljeni z osrednjim 10-palčnim zaslonom na dotik (pri prvih dveh fazah modela je bil zaslon 7-palčni). Z njim lahko upravljamo funkcije avtoradia in telefona (izvedenka ACTIVE) ali najnovejšo generacijo informacijsko-razvedrilnih sistemov PEUGEOT i-Connect® in PEUGEOT i-Connect® Advanced.

Pri izvedenkah ALLURE in GT je osrednji zaslon opremljen s tehnologijo HD.

Pod osrednjim zaslonom so še vedno nameščene klavirske tipke za hiter dostop do ključnih funkcij.

 

 

 • Kompaktni volan v središču dogajanja

Za PEUGEOT i-Cockpit® značilen volan manjših dimenzij zagotavlja še več užitkov v vožnji, saj ponuja edinstven občutek natančnega in okretnega krmiljenja. Volan ima na sredini novi logotip, spodnji del obroča pa po potrebi krasi nova ploščica z oznako GT. Na volanu se nahajajo upravljalna stikala multimedijskega sistema (avdio viri, telefon) ter stikalo za upravljanje glasnosti in glasovno upravljanje.

 

 

 • Prefinjena ambientalna osvetlitev pri izvedenki GT

Potniški prostor novega 2008 GT je pridobil ambientalno osvetlitev, ki jo je mogoče prilagoditi v osem različnih barv, od katerih so nekatere nove in so odslej usklajene z barvami osrednjega zaslona na dotik ter se prilagajajo izbranemu načinu vožnje.

 

 

 • Nova prestavna ročica ročnega menjalnika

Novi modeli 2008 s šeststopenjskim ročnim menjalnikom so opremljeni z novo prestavno ročico, ki omogoča boljšo ergonomijo. Novi modeli 2008 s samodejnim menjalnikom pa so ohranili novo elegantno, praktično in diskretno izbirno ročico, ki je bila predstavljena spomladi 2022.

 

 • Grip Control

Novi PEUGEOT 2008 je opremljen s sistemom Grip Control za nadzor oprijema, ki omogoča dostop do treh načinov vožnje: pesek, blato in sneg. Odvisno od države, je sistem Grip Control na voljo v kombinaciji z zimsko-letnimi pnevmatikami »3PMSF«.

 

 

ODLIČNOST: nov standard na področju elektrifikacije in povezljivosti

 

Nadvse sodobni novi 2008 namerava s svojimi učinkovitimi elektrificiranimi motorji in sistemi za povezljivost najnovejše generacije pritegniti nove kupce.

 

 

 • Vse bolj učinkoviti model E-2008 z dosegom do 406 km

E-2008, ki velja za pionirja med 100-odstotnimi električnimi SUV-ji segmenta B, bo pridobil novi motor, s katerim sta opremljena že modela E-208 in E-308. Največja moč je narastla za 15 %, in sicer s 100 kW/136 KM na 115 kW/156 KM, baterija pa se je povečala s 50 kWh na 54 kWh. Po zaslugi obilnih prizadevanj za večjo učinkovitost je bilo možno poleg večjih zmogljivosti vozilu zagotoviti tudi večji doseg, ki znaša do 406 km v primerjavi s prejšnjimi 345 km (kombinirani cikel WLTP).

 

Za novega PEUGEOTA E-2008 sta na voljo dva tipa vgrajenih polnilnikov, tako da je vozilo primerno za vse vrste rabe in vse rešitve za polnjenje: serijsko je na voljo enofazni polnilnik 7,4 kW, za doplačilo pa trifazni polnilnik z močjo 11 kW.

 

Polnjenje baterije z 20 % na 80 % predvidoma traja na javni polnilni postaji (100 kW) 30 minut, na polnilnici Wallbox (7,4 kW) 4 ure in 40 minut ter na zmogljivejši vtičnici (3,2 kW) 11 ur in 10 minut.

 

 

 • Za 2008 bo kmalu na voljo novi hibridni motor

V začetku leta 2024 bo na novega Peugeota 2008 na voljo novi motor HYBRID 48V, ki bo zajemal bencinski motor PureTech nove generacije s 136 konjskimi močmi in novi 6-stopenjski elektrificirani menjalnik z dvojno sklopko, v katerega je vgrajen električni motor.

Po zaslugi baterije, ki se polni med vožnjo, ta tehnologija nudi dodaten navor pri nizkih vrtljajih in do 15-odstotno nižjo porabo goriva. Pri mestni vožnji bo lahko novi 2008 opremljen s sistemom HYBRID, več kot 50 % časa vozil v 100-odstotno električnem načinu brez emisij.

 

 

 • Ponudba motorjev, ki ugodi vsem potrebam

Poleg zgoraj opisanih elektrificiranih motorjev je za novo paleto vozil 2008 na voljo tudi izbor bencinskih in dizelskih motorjev, da lahko vsak kupec najde pravi model za svoje potrebe:

 • PureTech 100: trivaljni bencinski motor s prostornino 1,2 litra in 100 konjskimi močmi je opremljen s sistemom Stop & Start in vgrajen skupaj z 6-stopenjskim samodejnim menjalnikom.
 • PureTech 130: trivaljni bencinski motor s prostornino 1,2 litra in 130 konjskimi močmi je opremljen s sistemom Stop & Start in je lahko vgrajen skupaj z 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom EAT8 ali s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom.
 • BlueHDi 130 EAT8: štirivaljni dizelski motor s prostornino 1,5 litra in 130 konjskimi močmi je opremljen s sistemom Stop & Start in vgrajen skupaj z 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom EAT8.

 

 

 • Zadnja generacija povezljivih sistemov za informiranje PEUGEOT

Novi 2008 je v izvedenki ALLURE odslej serijsko opremljen s sistemom PEUGEOT i-Connect®, izvedenka GT pa je lahko proti doplačilu opremljena s sistemom PEUGEOT i-Connect® Advanced.

 

Oba je možno upravljati prek sredinskega 10-palčnega zaslona visoke ločljivosti, ki ima velik nabor nastavitev in možnosti prilagajanja po meri, več oken z »gradniki« ali bližnjicami, ki so zelo enostavne za uporabo in tako hitro odzivne kot pametni telefon. Tako se lahko po raznih menijih povsem enostavno pomikate, če po zaslonu podrsate z leve proti desni, obvestila lahko pregledujete od zgoraj navzdol ali pa se zaslona dotaknete s tremi prsti, da se vam prikaže seznam aplikacij.

 

V kateremkoli trenutku se lahko s pritiskom na gumb na dotik »Domov«, ki se nahaja pod zaslonom, povsem enostavno vrnete na uvodno stran. Na zgornjem delu je stalno prikazana vrstica, v kateri so na voljo informacije o zunanji temperaturi, klimatski napravi, položaju na straneh z vtičniki, podatkih o vzpostavljeni povezavi, obvestila in ura.

 

Sistem PEUGEOT i-Connect® ponuja popolno povezljivost s funkcijo brezžičnega zrcaljenja (Apple CarPlay/Android Auto). PEUGEOT i-Connect® Advanced ponuja vseobsegajoče tehnološke izkušnje, saj je vozilo opremljeno z zmogljivo in učinkovito povezljivo navigacijo TomTom. Za optimalno prebiranje podatkov se zemljevidi prikazujejo na 10-palčnem zaslonu na dotik.

Posodobitve sistema se izvajajo daljinsko »over the air«.

Z glasovnim ukazom »OK PEUGEOT«, ki ga podamo sistemu PEUGEOT i-connect Advanced, slednji prepozna naravni glas in vam omogoča dostop do vseh zahtev, povezanih s funkcijami za informacije in razvedrilo.

 

Sistem vsebuje navodila za uporabo in poučne vsebine, ki so uporabnikom v pomoč in jim ponudijo odgovore na njihova vprašanja.

 

 

 • Več vtičnic USB

Novi 2008 v izvedenkah ALLURE in GT ima odslej serijsko tri vtičnice USB-C (dve spredaj in eno zadaj) ter eno vtičnico USB-A (zadaj). Izvedenka ACTIVE je obdržala eno vtičnico USB-C spredaj, model E-2008 pa ima prav tako eno vtičnico USB-C in eno vtičnico USB-A zadaj.

 

 

 • Zmogljivejši indukcijski polnilnik za pametne telefone

Nove izvedenke 2008 ALLURE so lahko opremljene z opcijskim indukcijskim polnilnikom za pametne telefone z močjo 15 W (prej 5 W). Pri izvedenki GT je polnilnik del serijske opreme. Še vedno se nahaja pod loputo na sredinski konzoli in omogoča hitro polnjenje pametnega telefona, kadar je slednji v uporabi za funkcijo brezžičnega zrcaljenja vsebin.

 

 

 • Kameri visoke ločljivosti za pomoč pri parkiranju

Novi kameri za pomoč pri čelnem in vzvratnem parkiranju odslej pri novem PEUGEOTU 2008 ponujate sliko visoke ločljivosti. Odvisno od nivoja opreme je zdaj kot opcija na voljo nova prednja kamera visoke ločljivosti (skupaj z nadzorom mrtvega kota), ki zagotavlja 360-stopinjsko sliko neposredne okolice vozila, kar je dragocena pomoč med izvajanjem parkirnih manevrov.

 

 

 • Celovit sklop sistemov za pomoč pri vožnji

Poleg novih kamer za pomoč pri parkiranju z visoko ločljivostjo (glejte zgoraj) ponuja novi 2008 svojim uporabnikom tudi številne funkcije, ki olajšajo vožnjo in zagotavljajo večjo varnost.

 • Prilagodljivi tempomat s funkcijo Stop and Go in referenčno vrednostjo razdalje med vozili.
 • Samodejno zaviranje v sili z opozorilnikom na nevarnost naleta zaznava pešce in kolesarje, podnevi in ponoči, od hitrosti 7 km/h do 140 km/h, odvisno od izvedenke.
 • Razširjeni sistem za prepoznavanje prometnih znakov in prikaz na digitalni instrumentni plošči: Stop, enosmerna cesta, prepovedano prehitevanje, konec prepovedi prehitevanja... poleg običajne signalizacije, ki se nanaša na hitrost.
 • Aktivni opozorilnik na nenamerno menjavo voznega pasu ali prekoračitev stranske talne črte s popravkom smeri vožnje.
 • Opozorilnik na voznikovo nepozornost zaznava znake nezbranosti na daljših vožnjah in pri hitrosti višji od 65 km/h, in sicer z analiziranjem mikro premikov volana.
 • Nadzor mrtvih kotov.
 • Izboljšana vlečna moč s sistemom Grip Control, ki omogoča dostop do treh načinov vožnje: pesek, blato in sneg. Odvisno od države, je sistem Grip Control na voljo v kombinaciji z zimsko-letnimi pnevmatikami »3PMSF«.

 

 • Storitev spletne prodaje

V nekaterih državah je možno nakup novega PEUGEOTA 2008 opraviti na spletnem mestu znamke Peugeot za spletno prodajo, tako da je postopek nakupa 100 % digitaliziran (»Selling On line«) in povsem varen. Stranka lahko nakup novega vozila in odkup rabljenega vozila opravi s svojim pametnim telefonom, tabličnim računalnikom ali osebnim računalnikom. Vsaka stranka bo lahko po želji izbrala možnost brezplačne dostave njenega vozila na dom.

 

 

 • Povezljive storitve

PEUGEOT Easy-Charge omogoča lažji dostop do različnih rešitev za polnjenje elektrificiranih vozil:

 • Ponudba rešitev za polnjenje na domu ali delovnem mestu prek pestre ponudbe opreme (zmogljivejša vtičnica, WallBox, Smart WallBox, …) in za diagnostiko, s katero je možno oceniti obstoječo električno inštalacijo in načrtovati boljšo rešitev za polnjenje ter izvesti končno montažo po zaslugi naših priporočenih partnerjev.
 • Ponudba za polnjenje na javnih mestih prek aplikacije Free2Move eSolutions, ki omogoča dostop do omrežja z več kot 350.000 polnilnicami v Evropi: izbira priključkov glede na razdaljo, hitrost in ceno polnjenja.
 • Certifikat o kapaciteti baterije med servisnim pregledom za lažjo prodajo rabljenega elektrificiranega vozila z garancijo o zmogljivosti polnjenja baterije vozila.
 • Garancija na baterijo novega PEUGEOTA E-2008 velja 8 let oziroma 160.000 kilometrov.

 

PEUGEOT Easy-Care omogoča našim strankam brezskrbno spoznavanje vozila in jim zagotavlja užitke med uporabo avtomobila:

 • novi digitalni simulatorji vožnje, s katerimi boste spoznali skrivnosti električne mobilnosti na spletnih mestih znamke PEUGEOT;
 • posebne pogodbe o storitvah in za pomoč na cesti, ki jih je možno vključiti v enoten paket financiranja, s čimer se uporabniku zagotovi brezskrbno uporabo,

 

Aplikacija MyPeugeot® za pametne telefone skupaj z novim Peugeotom 2008 uvaja tri nove funkcije:

 

 • Prebiranje virtualne servisne knjižice, v kateri so elektronsko shranjeni vsi računi in seznam posegov, ki so bili opravljeni znotraj mreže. Poleg tega, da je ta način okolju prijazen, je tudi izjemno koristen, ko želite prodati rabljeno vozilo in zvišati njegovo ceno. Prihodnjemu kupcu daje gotovost in zagotavlja hitro nadaljnjo prodajo.

 

 • Vgrajenemu navigacijskemu sistemu lahko daljinsko posredujete podatke o prejšnjih vožnjah, kar je eden od načinov, kako prihraniti čas pri zagonu vozila. Enako kot hitro iskanje parkirnega mesta na javnih cestah po koncu potovanja. Pri tem pa ne smete pozabiti, da vam ni več treba tipkati po tipkovnici, da bi vas drugi razumeli. Na ta način ni več tveganja za nesrečo. Navigacijski sistem je vnaprej programiran tako, da analizira in izvaja vaša izgovorjena navodila. S sistemom TomTom se zemljevid posodablja na povsem pregleden način.

 

 • Vnaprej lahko predvidite postanke za polnjenje vozila, s čimer si boste optimalno organizirali svoja potovanja, hkrati pa lahko predvidite tudi stopnjo napolnjenosti, ki bo na voljo ob prihodu na cilj. S programiranjem svojih potovanj v aplikaciji My Peugeot lahko vozilo napolnite ob najprimernejšem času in glede na razpoložljivost polnilnih postaj. Potujte brezskrbno in prihranite čas, ne da bi vas skrbelo, kako dolgo vam bo zdržala baterija. My Peugeot načrtuje za!

 

Vedno imate možnost vklopiti ali nastaviti vnaprejšnje klimatiziranje in na daljavo preveriti, nastaviti, vklopiti ali časovno zamakniti polnjenje baterije.

 

 

 • Pregledna ponudba

Da bi kupcem olajšali izbiro, je ponudba novega modela 2008 poenostavljena in zajema tri izvedenke: ACTIVE, ALLURE in GT, ki imajo naslednjo glavno serijsko opremo:

 • ACTIVE: nov svetlobni podpis s tremi levjimi kremplji spredaj in tremi dvojnimi diodami LED zadaj, pomoč pri vzvratnem parkiranju, samodejna klimatska naprava, prednja in zadnja stekla z električnim pomikom, električna zunanja ogledala, PEUGEOT i-Cockpit® z 10-palčnim osrednjim zaslonom na dotik, vtičnica USB-C spredaj.
 • ALLURE: enako kot pri izvedenki ACTIVE + 17-palčna platišča iz lahke litine »KARAKOY«, okrasna maska v barvi karoserije, pomoč pri čelnem in vzvratnem parkiranju, PEUGEOT i-Cockpit® z 10-palčno digitalno instrumentno ploščo in 10-palčnim zaslonom na dotik visoke ločljivosti, informacijsko-razvedrilni sistem PEUGEOT i-Connect® s popolno povezljivostjo s pametnim telefonom, 2 vtičnici UBS-C spredaj, 1 vtičnica USB-C in 1 vtičnica USB-A zadaj...
 • GT: enako kot pri izvedenki ALLURE + prednji žarometi Full LED, kamera visoke ločljivosti za pomoč pri parkiranju, prostoročni dostop in zagon, električno preklopna zunanja ogledala s pozdravno osvetlitvijo, streha Black Diamond, monogrami GT...

 

 • Kompaktne dimenzije

Novi 2008 je ohranil iste zunanje mere: 4,30 m dolžine, 1,987 m širine (skupaj z zunanjimi ogledali), 1,55 m višine. Prostornina prtljažnega prostora je nespremenjena in znaša 434 litrov (pod polico).