LEVI na modni reviji

Mestna modna revija 2022
LEVI na modni reviji

Novo mesto je bilo ponovno deležno modnega praznika. Letos se je Mestna Modna revija odvila v ponedeljek, 20.6., v RASTLINJAKU 11, GG Novo mesto, kar je zagotovo unikatna lokacija za modni dogodek in je presenetila vse udeležence.

Idejna vodja projekta in soorganizatorka, Ana Jelinič in soorganizatorka in producentka Maja Judež iz Youma Events agencije sta poskrbeli, da je modni dogodek dosegel pričakovanja obiskovalcev in da so ob koncu od številnih prejemali čestitke, za čudovit modni dogodek in večer.

Vrata v unikaten, poseben in za tak dogodek nekoliko neobičajen prostor so se za več kot 180 obiskovalcev odprla nekoliko po sedmi uri zvečer. Vsi, ki so želeli ovekovečiti ta večer ali deliti utrinke preko družbenih omrežij, so se lahko slikali pred steno sponzorjev. Za začetek modne revije je bilo vse nared in glasba ter krasne kreacije so nas ponesle v svet mode.

Kot vsako leto se je tudi letos predstavilo več modnih oblikovalcev. Obiskovalci so si lahko ogledali novo kolekcijo oblačil Ane Jelinič in kolekcijo Nikato, ter predstavitev oblikovalke torbic Bubalina in slamnikov Ane Cajhen, ter kreaciji mladega oblikovalca Gala Grandljiča.

Večer modnih kreacij je odprl še neuveljavljeni mladi oblikovalec Gal Grandljič, dijak Srednje šole za oblikovanje, ki prihaja iz Loškega Potoka. Predstavil se je z dvema kreacijama, pod naslovom PRIHODNOST. Kolekcija govori o tem, da sta človeštvo in industrija v zadnjem stoletju naredila velik napredek, a hkrati počasi začela ubijati naš planet. Kolekcija je oblikovana z namenom opozorila, kaj nas lahko doleti v prihodnosti.

Drugi modni izhod so bile kreacije Nike Pulko, ki ustvarja pod imenom NIKATO Studio. Na Mestni modni reviji se nam je Nika predstavila s kolekcijo just BREATHE. Nika pravi, da je zanjo najbolj intimna izpoved njenega ustvarjanja, saj je posvečena njeni mami. Med ustvarjanjem je bila z mislimi pri Pokljuki – njenem srečnem kraju, kjer je najlažje dihala.

Kot tretji sta se nam skupaj predstavili Barbara Izda in Ana Cajhen s kolekcijo – LUI. Oblikovalki sta z ročnim delom povezali dve nekdaj močni tradicionalni slovenski obrti, usnjarstvo in slamnikarstvo. Nastala je poletna kolekcija torbic in cekarjev imenovana Lui, ki sta jo dopolnili z usnjenimi pasovi in slamniki.

Manekenke so pri dveh hodih nosile sončna in korekcijska očala modnih znamk iz Očesnega centra Preskar. Pri enem izhodu so nosile svilene scrunchije znamke Camilla handmade.

Po modni reviji se je druženje nadaljevalo na prelepem zelenem parku ob GG Novo mesto. Za prijetno vzdušje je poskrbelo Gostišče Loka s prigrizki in Ana s sladicami, za pijačo pa sta poskrbela Vina Zajc s predstavitvijo svojih vin in RAMAZZOTTI Aperitivo Rosato. S svojim prispevkom so izvedbo Mestne modne revije letos omogočili tudi AC Vovk, Mestna občina Novo mesto, Drom, Masaže Jana, Cekr, ŠV Vadbe, Daro biro, Moodup, A+VET, Cvetličarna Brinc, Hemptouch, Milo za drago in Youma beauty, kjer so uredili vseh 9 manekenk.


Foto: Lenart Lukšič

Besedilo: Robert Erjavec