Rodex d.o.o.

SUV 2008

photophotophotophotophoto

PEUGEOT 2008 je dodelan v vpadljivo športno terensko vozilo, ki prekipeva od moči in zapeljuje. Obloge blatnikov, navpična prednja okrasna maska in spodnji ščitniki pod odbijači so odraz pripravljenosti na preizkušnje, ki jih prinaša vsakdan.

Stopnje opreme Access, Active in Allure je okronala še oprema GT Line. Ta nova stopnja opreme, ki je skupna celotnemu izboru vozil PEUGEOT, nudi športen in šik ambient v kombinaciji rdeče in črne barve.

PEUGEOT 2008 med vožnjo nudi edinstven občutek nadzora. Občutek, ki zasvoji. PEUGEOT i-Cockpit® uteleša značilnosti vožnje s PEUGEOTOM 2008: intuitivnost, agilnost, varnost.

Sistem za nadzor oprijema Grip Control avtomobilu 2008 daje večjo učinkovitost na vseh podlagah. Vgrajen je v kombinaciji z zimskimi pnevmatikami (M+S).

PEUGEOT 2008 ima funkcijo zrcaljenja zaslona Mirror Screen, ki temelji na tehnologijah MirrorLinkTM in Apple Carplay®, poleg tega pa še kamero za vzvratno vožnjo, sistem za zaviranje ob nevarnostni naleta Active City Brake in pomoč pri parkiranju Park Assist, ki jih v tem segmentu sicer redko srečamo.

 

Zelo privlačno športno terensko vozilo

Na vseh vrstah cest se pokaže kot močen avtomobil z inovativno platjo. Na sredini robustne navpične prednje okrasne maske sedi lev, logotip znamke. Zgornji profil maske je čisto in natančno oblikovan ter tvori gladek in nemoten prehod v vodoraven pokrov motornega prostora.

Dvižna prtljažna vrata zapirajo odprtino z nizkim nakladalnim pragom, ki nad zadnjim odbijačem v višino sega le 60 cm.

Prtljažna vrata se odprejo v prostoren in uporaben prtljažnik. Prtljažnik pa se lahko z eno potezo poveča s 410 na 1400 litrov, kar omogoča deljiva sedežna klop 1/3-2/3. Naslonjalo preprosto preklopite s pritiskom na gumb na njegovem zgornjem delu, sedalo pa se zloži samodejno. Praktičen prtljažnik ponuja številne uporabne detajle, kot so kavlji za pritrjevanje predmetov ali dva odlagalna prostora ob straneh, eden s pritrdilnim pasom in drugi z odlagalno mrežo. Ob vsem tem je na voljo še dodatnih 22 litrov prostora pod preprogo prtljažnika.

Potniški prostor, ki je edinstven v razredu športnih terenskih vozil, v hipu zapelje s svojo dodelanostjo in natančno izdelavo. Ko se voznik udobno namesti na svojem sedežu, odkrije svetlo delovno okolje PEUGEOT i-Cockpit®. Svetloba v avtomobil vstopa skozi velike zastekljene površine.

Potnikom so na vseh sedežih na razpolago številna odlagalna mesta, ki so premišljeno oblikovana in jih bodo lahko enostavno našli po zaslugi spredaj in zadaj nameščenih stropnih lučk: predali v prednjih vratih, predal pri sovozniku, predalček in držalo za kozarec v bližini prestavne ročice, zaprto odlagalno mesto na konzoli, žepi na hrbtiščih prednjih sedežev … Skupaj je v odlagalnih mestih 24 litrov prostora. Tako bodo vsi ključi, pametni telefoni in ostali vsakdanji predmeti v avtomobilu 2008 vedno našli svoje mesto.

 

PEUGEOT i-Cockpit® za udobno vožnjo

PEUGEOT i-Cockpit® je prečiščeno vozniško mesto, ki spodbuja pozornost in zbranost. Za volanom voznik takoj najde vse potrebno. Le pogled po vozišču in gib z majhnim volanskim obročem nakaže točno smer vožnje, kar poskrbi za nagonsko vez s cesto. Majhen volanski obroč pomeni tudi bolj sproščen položaj za vožnjo, saj so roke manj razširjene in dlani ležijo nižje.

Ne da bi izpustil cesto izpred oči, se voznik seznani z delovanjem avtomobila 2008. Informacije so zbrane v liniji njegovega pogleda na visoko umeščeni instrumentni plošči, ki jo obkrožajo modre diode LED.

Medtem ko z levo roko voznik vključi in nastavi tempomat-omejevalnik hitrosti, z desno roko upravlja svoj mobilni telefon na 7-palčnem zaslonu na dotik prek funkcije Mirror Screen. Ta zaslon prikazuje tudi situacijo za vozilom, kar omogoča kamera za vzvratno vožnjo, in upravlja sistem Park Assist med računalniško podprtim parkiranjem.

Sistem Grip Control z gumbom na sredinski konzoli širi uporabnost avtomobila 2008, saj prilagaja njegovo vlečno moč v pogojih s slabim oprijemom. Ta patentiran sistem deluje usklajeno s 16 cm oddaljenosti od tal in zimskimi pnevmatikami (Mud + Snow) Goodyear Vector 4Seasons, ki nudijo resnično vsestranskost v vseh letnih časih. Večnamenski in prilagodljiv sistem Grip Control s poseganjem v prednja kolesa izboljša vlečno moč v skladu s podlago.

Z vrtljivim gumbom izberemo želeni način:

- Standardni način je namenjen običajnim pogojem z nizko pojavnostjo spodrsavanja.

- Način za sneg sproti prilagaja spodrsavanje posamičnih prednjih koles oprijemu, ki je na razpolago. Čim hitrost vozila doseže 50 km/h, sistem preklopi v standardni način.

- Terenski način omogoča brezskrbno vožnjo po spolzki podlagi (blato, mokra trava …). V teh pogojih omogoči speljevanje vozila, tako da prenaša čim več navora na tisto kolo, ki ima oprijem. Deluje kot diferencial z zaporo (DGL) in je še zlasti primeren za terensko vožnjo. Deluje do hitrosti 80 km/h.

- Način za pesek ohranja spodrsavanje obeh pogonskih koles hkrati in tako omogoča napredovanje na razrahljani podlagi. Na ta način preprečuje še, da bi se vozilo vkopalo. Ta način deluje do 120 km/h, nato preklopi v standardni način.

- Način ESP Off (izključen elektronski nadzor stabilnosti) vozniku omogoča, da povsem izključi nadzor stabilnosti ESP in nadzor oprijema Grip Control do hitrosti 50 km/h ter povsem sam nadzoruje vlečno moč.

 

Tehnološko športno terensko vozilo

Tehnologije, s katerimi je opremljen PEUGEOT 2008, olajšajo vsakdanje življenje. Funkcija Mirror Screen, ki je združljiva z povezavo MirrorLinkTM[1] ali Apple Carplay®, na zaslonu na dotik avtomobila prikazuje vsebino voznikovega pametnega telefona. Voznik tako lahko do svojih aplikacij dostopa na intuitiven in varen način. Zaradi varnosti je dostop seveda povezan s stanjem vozila.

Za večjo varnost v mestnem okolju ima PEUGEOT 2008 vgrajeno tehnologijo Active City Brake, sistem samodejnega zaviranja ob nevarnosti naleta. Ta naprava lahko zmanjša resnost prometne nesreče ali jo celo prepreči. Pomočnik pri parkiranju Park Assist, ki nudi funkcijo samodejnega parkiranja, izkorišča kompaktne zunanje mere avtomobila 2008 za lažjo vožnjo po mestu. Voznik vklopi funkcijo in nato na zaslonu na dotik izbere, ali želi parkirati bočno ali poševno. Ultrazvočna zaznavala nato merijo prosta parkirna mesta in vozniku sporočijo, katero mesto je primerno. Park Assist nato parkira vozilo s poseganjem v električni servoojačevalnik volana. Voznik mora le spremljati okolico in premikanje avtomobila. V vzvratni prestavi kamera za vzvratno vožnjo na zaslonu z barvnimi črtami prikazuje gabarit vozila.

Zaradi oblike in zmerne mase športnega terenskega vozila PEUGEOT 2008 bogata ponudba motorjev Euro6.2 omogoča vse oblike uporabe ob zmerni porabi goriva in emisijah CO2. Slednje se gibljejo med 90 in 114 g/km, kar omogočajo štirje motorji, ki so vodilni v svojih posamičnih razredih.

 

#PEUGEOT2008 izstopa v razredu kompaktnih športnih terenskih vozil. Zapeljuje s svojo sposobnostjo, da na poseben način poveže robustnost in prefinjenost. S svojim vozniškim mestom PEUGEOT i-Cockpit®, tehnološko opremo in zglednimi voznimi lastnostmi nudi edinstvena občutja. Vožnja z avtomobilom 2008 je užitek, ki osvoji in zasvoji.

Kontaktirajte prodajalca

Rodex d.o.o.

Več informacij

AKTUALNO