Avto Lev d.o.o.

Novice

Slovenski avto leta 2017

photo

S prestižnim nazivom avtomobila leta 2017 se je po odločitvi javnosti in strokovne žirije okronal Novi PEUGEOT 3008

Med petimi finalisti, izbranimi v predizboru iz množice 26 sodelujočih avtomobilov, ki so jim prve točke prinesli glasovi bralcev in poslušalcev sodelujočih medijev, so imeli na zaključni prireditvi 19. januarja končno besedo še novinarji avtomobilističnih redakcij Avto magazin, Motorevija AMZS, dnevniki Delo (s Slovenskimi Novicami), Dnevnik (z Nedeljskim Dnevnikom), Evo in Večer ter RTV Slovenija (radio Val 202 in TV oddaja Avtomobilnost) in spletni portal Siol.net.

V finale izbora, ki je letos potekalo že 25. leto zapored, so se uvrstili Peugeot 3008, Alfa romeo giulia, Volkswagen tiguan, Renault mégane in Kia sportage. Skupaj je prispelo kar 36.633 glasov, ki so se v obliki točk prenesli v finale.

V finalu se je v najboljšem položaju s šestimi točkami znašel peugeot 3008, sledili so mu alfa romeo giulia s štirimi točkami, volkswagen tiguan s tremi, renault mégane z dvema ter kia sportage z eno točko.

Glasu ljudstva so se  v finalu prišteli še glasovi uredništev sedmih slovenskih medijev in tako smo dobili letošnjega zmagovalca z letnico 2017 – Novi PEUGEOT 3008.

Novi SUV PEUGEOT 3008 žanje odlične komercialne rezultate. Znamka Peugeot je v zgolj treh mesecih prejela že več kot 60.000 naročil, in s tem za 70 % presegla svoje cilje za naročila v letu 2016. V Sloveniji je novi SUV PEUGEOT 3008 v treh mesecih od lansiranja našel že 180 novih lastnikov. Novi SUV PEUGEOT 3008 idealno ponazarja strategijo za prodor znamke PEUGEOT na trg vozil višjega cenovnega razreda.

Športna terenska vozila utelešajo avtomobilsko sodobnost, predstavljajo statusni simbol in so tehnološko dovršena. So vir čustev in osebnega užitka v vožnji. Voznikom dajejo občutek vrednosti in njihove vrednote so usklajene z vrednotami aktualnega obdobja. Uresničujejo željo po osebnem izražanju in željo po izrazu lastnikovega uspeha, kjer se v pogledu drugih zrcali lastna vrednost.

Nenazadnje izražajo željo po pobegu na lepše in doživljanju novih izkušenj, čeprav je ta ideja terenskega vozila, ki zapelje z utrjenih poti, zgolj fantazija.

Vse to in še več ponuja letošnji zmagovalec v izboru za Slovenski avto leta 2017.

Jožko Tomšič, generalni direktor P Automobil Import in C Automobil Import je ob prevzemu nagrade izjavil: »S tem avtomobilom znamka Peugeot piše ne samo v svoji, ampak tudi v avtomobilski zgodovini novo stran. Novi PEUGEOT 3008 postavlja nova pravila za užitke v vožnji, učinkovitosti, tehnologiji in moderni mobilnosti. S svojimi močnimi aduti je namenjen zahtevnim kupcem, ki se želijo razlikovati od ostalih in iščejo nove izkušnje.«

Adam Kavšek, direktor znamke Peugeot, je ob tej priliki dejal: »Težko pričakovani model se podaja na trg športnih terenskih vozil iz avtomobilskega segmenta C, ki je trenutno v vseh svetovnih regijah v porastu. S svojim spektakularnim vozniškim mestom PEUGEOT i-Cockpit® nove generacije, izjemno navdahnjenim oblikovanjem, dodelano zgradbo in visokotehnološko opremo se želi novo športno terensko vozilo PEUGEOT 3008 že v samem začetku uveljaviti kot eden glavnih akterjev. Pri PEUGEOTU uvaja nov izbor športnih terenskih vozil, ki ga bo zastopal po vsem svetu. Zgodovinska trojna zmaga na pravkar končanem reliju Dakar 2017 je tako idealno pospremila in začinila začetek prodaje novega Peugeota 3008 SUV.«

Kontaktirajte prodajalca

Avto Lev d.o.o.

Več informacij

AKTUALNO