Avto Lev d.o.o.

Novice

Novi PEUGEOT 308 - tehnološki navdih

photo

PEUGEOT nadaljuje s pisanjem zgodovine svoje prodajne uspešnice in nam danes razkriva novega PEUGEOTA 308. Njegov stil izražajo vertikalno umeščena okrasna maska, na kateri odslej kraljuje simbol leva, pokrov motornega prostora ostrih linij in LED osvetlitev, ki je na voljo za vse nivoje opreme. PEUGEOT i-Cockpit® je v povezavi s povezljivo navigacijo 3D pridobil kapacitivni zaslon na dotik, ki omogoča optimalno hitrejši dostop do funkcij in ima novo grafično podobo.

Novi PEUGEOT 308 ima vgrajene popolnoma vse sisteme za pomoč pri vožnji, ki so na voljo tudi za novo športno terensko vozilo PEUGEOT 3008.
Prava redkost tega avtomobilskega segmenta sta novi 8-stopenjski samodejni menjalnik, ki se vgrajuje skupaj z dizelskim motorjem BlueHDi 180 S&S, in pa inovativen dizelski motor s 130 konjskimi močmi, ki poveličujeta vozne lastnosti novega PEUGEOTA 308. S svojimi učinkovitimi novimi motorji PEUGEOT predčasno izpolnjuje zahteve emisijskega standarda Euro 6.c z novimi protionesnaževalnimi sistemi za bencinske in tudi dizelske motorje.
 
Eleganten dizajn in izčiščene linije
Eleganten in izčiščen novi PEUGEOT 308 ponuja uravnovešena razmerja tako pri limuzinski različici kot tudi pri izvedenki SW. Izrazen stil je skupen vsem šestim nivojem opreme: Access, Active, Allure, GT Line, GT in GTi. Čiste linije, ki se optimalno prilegajo mehanskim sklopom, izražajo robusten in dinamičen videz.
Nov pokrov motornega prostora izostrenih linij se razprostira nad vertikalno umeščeno okrasno masko, ki ponosno razkazuje svoje poreklo. Na sredini maske kraljuje simbol leva, ime znamke pa je vklesano v njeno zgornjo okrasno letev. V prednja žarometa so vgrajene diode LED, ki zarišejo rezek pogled novega PEUGEOTA 308. Nadvse dinamičen in "nenasiten" odbijač razkazuje svojo vnemo po ovinkih. Na spodnjem delu ima tri velike odprtine za hlajenje motorja. V stranskih režah sta nameščeni prednji meglenki.
Zadnje luči ponosno razkazujejo tri levje kremplje za osvetlitev, ki jo nemudoma prepoznamo. Po zaslugi kratkih previsov je novi PEUGEOT 308 izjemno priročen za krmiljenje.
 
Sistemi za pomoč pri vožnji in povezljivost
Novi PEUGEOT 308 je nadgradil svojo ponudbo opreme za pomoč pri vožnji z osmimi sistemi najnovejše generacije, med katerimi sta tudi samodejno zaviranje v sili (Active Safety Brake) in aktivni opozorilnik na nenamerno menjavo voznega pasu (Active Lane Departure Warning). Poleg tega je prvo vozilo skupine PSA, pri katerem bo prilagodljivi tempomat za samodejne menjalnike na voljo s funkcijo Stop, za ročne menjalnike pa s funkcijo za nastavitev hitrosti do 30 km/h.
Za še bolj enostavno parkiranje je novi PEUGEOT 308 pridobil sistem Visiopark 1 s 180-stopinjsko kamero na zadnjem delu in funkcijo Park Assist. Slednja izmeri razpoložljivo parkirno mesto in med izvajanjem manevra namesto voznika upravlja volan.
Med pričakovanja številnih strank sodi možnost za ohranitev povezave v vozilu. i-Cockpit® novega PEUGEOTA 308 je pridobil funkcijo Mirror Screen, ki podvoji vsebino s pametnega telefona na zaslonu na dotik vašega vozila. Ta ponudba "triple play" je združljiva s protokoli Mirrorlink®, Android Auto® in Apple CarplayTM. Nova navigacija 3D je opremljena z glasovnim prepoznavanjem. Hitro odzivna funkcija, ki imajo vzpostavljeno povezavo s sistemom TomTom® Traffic, optimalno poenostavi vaše poti z nadzorom prometa v realnem času.
 
Učinkovitost in novi pogonski sklopi
Za novega PEUGEOTA 308 GT je dizelski motor BlueHDi 180 S&S odslej ekskluzivno na voljo skupaj s samodejnim menjalnikom EAT8 zadnje generacije. Nov menjalnik, ki je bil razvit v sodelovanju s specializiranim japonskim podjetjem Aisin, omogoča visoko odzivno linearno preklapljanje med vsemi osmimi prestavami. Sistem Stop&Start se lahko sproži od 20 km/h dalje. Zmogljiv in učinkovit pogonski sklop bo zagotovo prepričal kupce, ki stremijo za užitki.
PEUGEOT je ena od prvih znamk, ki predčasno ustreza zahtevam ekološkega standarda Euro 6.c. S predčasnim izpolnjevanjem teh zahtev skupina PSA vnovič potrjuje transparenten odnos do svojih strank, saj jim omogoča dostop do neodvisnih in certificiranih meritev vrednosti porabe goriva v dejanskih voznih razmerah.
Od septembra 2018 dalje ne bodo smele biti emisije v realnih pogojih vožnje (Real Driving Emissions - RDE) več kot 2,1-krat večje od homologiranih vrednosti.
Za novega PEUGEOTA 308 so na voljo vse bolj učinkoviti novi bencinski in dizelski motorji. Vozniki so tako deležni priznanih voznih lastnosti in imajo zagotovljeno zmerno porabo goriva pri uporabi.
VEČ Kontaktirajte prodajalca

Avto Lev d.o.o.

Več informacij

AKTUALNO