Avtohiša Vič d.o.o.

Novice

ZAKAJ POZIMI PRED VOŽNJO NI DOBRO OGREVATI AVTA?

photo

Ko je zunaj hladno, naj bi obstajala le ena rešitev za pravilen vklop avtomobila; nekaj minut pred vožnjo vklopimo avto in ga ogrevamo. Kajne? Pa ni res!

 

Ogrevanje avtomobila pozimi pred vožnjo je za vaš motor slabo. Vožnja avtomobila je pravzaprav najhitrejši način za ogrevanje motorja, na ta način pa hkrati tudi podaljšate življenjsko dobo vašega motorja. Zakaj je tako?

 

Razlog je povezan s tem, kako sodobni motorji z notranjim izgorevanjem delujejo. Če pustite, da se vaš avto ogreva brez premikanja, dejansko dodaja dodatno gorivo v zgorevalno komoro, ki se prime na stene valja. Ker je bencin odlično topilo, lahko raztopi olje, ki je namenjeno mazanju valjev. To pa vodi k krajšemu življenju na ključnih sestavnih delih.

 

Pa veste zakaj smo ljudje sploh segrevali avto pred vožnjo? Ne samo da nas ne bi zeblo, ta praksa izvira iz uporabe avtomobilov s sistemom za dovajanje goriva z uplinjačem, ki je pred vbrizgavanjem goriva zahteval predhodno segrevanje. Kljub temu, da so se avtomobili in tehnologija drastično spremenili, in novi avti ne zahtevajo takšnega ogrejevalnega 'rituala', je navada železna srajca. A zavoljo ohranjanja vašega konjička z novejšim načinom dovajanja bencina, vklopite avto in začnite s počasnim pospeševanjem.

Kontaktirajte prodajalca

Avtohiša Vič d.o.o.

Več informacij

AKTUALNO