Avtohiša Vič d.o.o.

Novice

KAKO NAMESTITI VERIGE ZA DODATNO VARNOST?

photo

V primeru snega je dobro imeti v avtu tudi snežne verige, saj je oprijemljivost pnevmatik s cestiščem precej slabša. Slednje botruje, da se seveda močno zmanjša tudi varnost na cesti. Da ne bi prišlo do nepotrebnih nezgod, je zelo dobro biti ustrezno pripravljen.

 

Ključno pri izbiri verig je da so prave velikosti in ustrezajo pnevmatikam vozila. V kolikor ima vaša družina več vozil,  ne uporabljate pa jih istočasno, je dobro kupiti verige, ki se bodo prilegale različnim velikostim gum. Pomembno je tudi poudariti, da se je z verigami dovoljeno voziti zgolj po zasneženem cestišču. Na cesti mora biti plast snega, kajti na kopnem cestišču uporaba verig ni priporočljiva zaradi uničevanja avta in cestišča.

 

Preden zapade sneg, kupite verige in dobro preučite navodila za uporabo. Saj veste, da se rado zgodi, da v najmanj primerni situaciji zaradi nespretnosti ne uspemo izvršiti naloge. In pri verigah je možno, da se ob neprimernem natikanju strgajo, nekateri pa so uspeli poškodovati tudi avto, zato podrobno spremljajte navodila s slikami na embalaži verig in obvladajte situacijo.

Prehitite vreme in se oglasite v Avtohiši Vič po vaše verige!

Kontaktirajte prodajalca

Avtohiša Vič d.o.o.

Več informacij

AKTUALNO