Avtohiša Kavčič d.o.o.

Novice

NOVI 2008

photo

ZDAJ VEČJI IN BOLJŠI

~Peugeot je razkril novo generacijo modela 2008, ki je 14 centimetrov daljša in dva centimetra nižja od predhodnika. S pomočjo šest centimetrov daljše medosne razdalje so prostornino prtljažnika povečali za deset litrov. V primerjavi z večjim 3008 je zdaj model 2008 le še 15 centimetrov krajši.~Recept iz novega 208 ponovili tudi pri 2008
Izdelali ga bodo na osnovi novega 208 (opel corse in DS 3 crossbacka), to je platforme CMP. Imel bo že znane motorje koncerna PSA, prvič pa tudi povsem električno različico e-2008. Vse različice bodo imele pogon le na en par koles.
Francozi so dejansko ponovili že videno iz nove generacije modela 208. V notranjosti bo imel crossover zadnjo različico Peugeotovega i-cockpita, dobil bo tudi številne varnostno-tehnične sisteme. Te so pri Peugeotu z modela 508 uspešno prenesli na manjšega 208.~Prvič tudi kot električni crossover
Povsem električni e-2008 se bo le malenkostno razlikoval od klasičnega 2008. Poganjal ga bo 100-kilovatni elektromotor na sprednji osi. Baterija bo imela kapaciteto 50 kilovatnih ur, kar po merilnem standardu WLTP zagotavlja dobrih 300 kilometrov dosega. To je pričakovano nekoliko manj kot pri e-208, saj gre za večji in težji avtomobil. Enosmerno polnjenje DC bo omogočalo moč do sto kilovatov, pri klasičnem polnjenju AC pa do 11 kilovatov.
Pri klasičnih pogonih bo Peugeot ponujal tri bencinske (puretech 100, puretech 130, puretech 155) in en dizelski motor (blueHDi 100). Za prenos moči bosta skrbela ročni šeststopenjski ali samodejni osemstopenjski menjalnik.

2008 Kontaktirajte prodajalca

Avtohiša Kavčič d.o.o.

Delovne izkušnje in veselje do avtomobilizma, so Rajka Kavčiča vzpodbudile, da se je v letih 1993-94 odločil za samostojno dejavnost. Ravno v teh letih je Peugeot začel širiti svojo mrežo po Sloveniji. Ker na Gorenjskem ni bilo pooblaščenega serviserja, je s takratnim uvoznikom Avtohišo Claas sklenil pogodbo za servisiranje. Leta 1995 je bilo ustanovljeno podjetje Avtohiša Kavčič in poleg servisne delavnice je bil zgrajen še avtosalon. Zaposleni so bili trije. V letu 1996 so svojim strankam prodali 70 avtomobilov. Gorenjci so bili iz leta v leto bolj navdušeni nad kakovostjo in dinamičnostjo peugeot. Od leta 1999 je njihov glavni poslovni partner in uvoznik Peugeot Slovenija, ki je s svojim dinamičnim pristopom in aktivno prodajno politiko, skupaj s koncesionarji, uspel oblikovati razpoznavno in zaupanja vredno blagovno znamko. Skozi skoraj desetletno sodelovanje s peugeotom je podjetje raslo in danes šteje štirinajst zaposlenih, ki se trudijo, da bi s pomočjo strogih in dobro premišljenih standardov znamke, ustregli željam svojih strank. Ravno zaradi vsega naštetega, so se v začetku leta 2003 odločili za širitev prodajno servisnih prostorov. Iz majhne avtohiše, na več kot 2000 m2 zrasel sodoben peugeotov prodajno servisni center, opazen blue box, ki nudi prijetno počutje strankam in odlične pogoje za delo uglašeni prodajni in servisni ekipi. V Avtohiši Kavčič so prepričani, da se bo po gorenjskih cestah v prihodnosti vozilo še več vozil, ki v svojem zaščitnem znaku ponosno nosijo kralja živali.

Več informacij

AKTUALNO