Avtohiša Kavčič d.o.o.

Novice

EVROPSKI AVTO LETA 2020

photo

PEUGEOT 208

~Po lanskoletnem zmagoslavju jaguarjevega električnega modela i-pace je evropski avto leta za leto 2020 postal peugeot 208. V finalu je premagal drugouvrščeno teslo 3 in tretjeuvrščenega porsche taycana.

~Peugeot se je že velikokrat veselil na izboru za evropski avto leta. Nazadnje so zmagali leta 2014 z modelom 308 in leta 2017 z modelom 3008. V zgodovini imajo šest zmag, preostale tri so dobili 504 (1969), 405 (1988) in 307 (2002).

208 je na koncu dobil 281 točk, kar je zadostovalo za zmago. Na drugem mestu je končala tesla 3 z 242 točkami in na tretjem porsche taycan z 222 točkami.

~Zmagovalca izbere 60 novinarjev iz 23 držav
Žirijo izbora evropskega avtomobila leta sestavlja 60 novinarjev iz 23 različnih držav. Vsak izmed njih ima na voljo 25 točk, ki jih mora razporediti med sedem avtomobilov. Najvišje uvrščenemu avtomobilu mora dati vsaj eno točko več kot drugemu. Vsak novinar mora ob oddaji glasov napisati kratko obrazložitev, zakaj se je odločil za takšen vrstni red.

Med finalisti so bili BMW serija 1, ford puma, peugeot 208, porsche taycan, renault clio, tesla 3 in toyota corolla.

208 Kontaktirajte prodajalca

Avtohiša Kavčič d.o.o.

Delovne izkušnje in veselje do avtomobilizma, so Rajka Kavčiča vzpodbudile, da se je v letih 1993-94 odločil za samostojno dejavnost. Ravno v teh letih je Peugeot začel širiti svojo mrežo po Sloveniji. Ker na Gorenjskem ni bilo pooblaščenega serviserja, je s takratnim uvoznikom Avtohišo Claas sklenil pogodbo za servisiranje. Leta 1995 je bilo ustanovljeno podjetje Avtohiša Kavčič in poleg servisne delavnice je bil zgrajen še avtosalon. Zaposleni so bili trije. V letu 1996 so svojim strankam prodali 70 avtomobilov. Gorenjci so bili iz leta v leto bolj navdušeni nad kakovostjo in dinamičnostjo peugeot. Od leta 1999 je njihov glavni poslovni partner in uvoznik Peugeot Slovenija, ki je s svojim dinamičnim pristopom in aktivno prodajno politiko, skupaj s koncesionarji, uspel oblikovati razpoznavno in zaupanja vredno blagovno znamko. Skozi skoraj desetletno sodelovanje s peugeotom je podjetje raslo in danes šteje štirinajst zaposlenih, ki se trudijo, da bi s pomočjo strogih in dobro premišljenih standardov znamke, ustregli željam svojih strank. Ravno zaradi vsega naštetega, so se v začetku leta 2003 odločili za širitev prodajno servisnih prostorov. Iz majhne avtohiše, na več kot 2000 m2 zrasel sodoben peugeotov prodajno servisni center, opazen blue box, ki nudi prijetno počutje strankam in odlične pogoje za delo uglašeni prodajni in servisni ekipi. V Avtohiši Kavčič so prepričani, da se bo po gorenjskih cestah v prihodnosti vozilo še več vozil, ki v svojem zaščitnem znaku ponosno nosijo kralja živali.

Več informacij

AKTUALNO